Mijn stage bij Eyes & Ears

In mijn vorige artikel konden jullie lezen over mijn moeilijkheden tijdens het vinden van een stage. Na maanden cv’s sturen en sollicitatiegesprekken voeren zat ik er echt doorheen. Ik had de moed al bijna opgegeven toen ik een appje stuurde naar Eyes & Ears…

Eyes & Ears is een productiebedrijf dat onder andere televisieprogramma’s ontwikkelt en maakt voor Omroep Gelderland. Een paar jaar geleden heb ik meegedaan aan een van deze programma’s, namelijk Focus op Gelderland. In dit programma gingen wij, hobbyfotografen, de strijd met elkaar aan om de beste foto’s te maken.

Ik had Eyes & Ears tijdens mijn hele stagezoektocht in mijn achterhoofd gehouden. Ik wist dat ze op dat moment niet bezig waren met een televisieprogramma totdat ik een oproep van Jochem van Gelder zag op Instagram. Het was een oproep voor nieuwe kandidaten voor het tv-programma De Gulden Gelderlander. Dit was mijn teken om een appje te sturen. Dezelfde dag kreeg ik nog een belletje terug: “Je belt precies op het goede moment. We willen graag met je in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden.” Zes dagen later stapte ik in de auto voor het sollicitatiegesprek en de week daarna stond ik op mijn eerste draaidag. Ik was zo blij. Na alle tegenslagen was het eindelijk gelukt. Ik had een stage gevonden!

Zoals ik al zei kwam De Gulden Gelderlander precies op het goede moment. De Gulden Gelderlander is een televisieprogramma waarin Gelderlanders, die zich vrijwillig en onbaatzuchtig inzetten voor een ander, in het zonnetje worden gezet door ze te verrassen met een vergulde broche: een Gulden Gelderlander.

Maar wat doe ik precies? Mijn stage bestaat voornamelijk uit redactionele en productionele taken. Dit houdt in dat ik van a tot z betrokken ben bij het programma. Het begint bij de zoektocht naar aandragers. Wie kent iemand die een Gulden Gelderlander verdient? Deze mensen geven zelf iemand op, maar wij moeten ervoor zorgen dat het programma bekendheid heeft. Mensen moeten natuurlijk weten dat ze iemand kunnen aanmelden. Dit doen wij door middel van social media, televisieoproepen en krantenartikelen.

Als er een aanmelding binnenkomt ben ik degene die meer informatie verzameld. Dit doe ik door te zoeken op internet, maar ook door te bellen met de aandrager. Aan de hand van de verkregen informatie maken wij een selectie. Deze selectie baseren wij voornamelijk op de werkzaamheden. Iemand moet de onderscheiding wel echt verdienen. Daarnaast kijken wij uiteraard ook of we een divers seizoen kunnen maken, zowel qua onderwerpen als qua locaties.

Na het vinden van twee aandragers, het verzinnen van een verrassing en het uitwerken van de inhoud, kan de productiefase voor een draaidag beginnen. Alle bovenstaande informatie bundel ik in een draaiboek, waarin ook de dagplanning wordt uitgewerkt.

Als alles gepland is, is het tijd voor de draaidag. Met een team van vijf trekken wij de hele provincie Gelderland door. Dit zijn mijn favoriete dagen. Na alle voorbereidingen is het altijd leuk om te zien dat alles, meestal, op zijn pootjes terechtkomt. Op een dag draaien wij altijd twee items, een in de ochtend en een in de middag. Het is dus flink doorwerken en regelmatig een race tegen de klok.

Nadat alle beelden zijn geschoten, is het tijd voor de edit. Dit is het moment dat de puzzel begint. Een leuke, maar uitdagende klus, waarbij ik nog veel kan leren.

Kortom, ik heb een hele leuke stage! Ik heb al vanaf het begin van mijn studie gezegd dat ik mij niet ga focussen op het negatieve nieuws, maar op positieve human interest verhalen. Voor mijn stage zocht ik een plek waar ik mijn vaardigheid op dat gebied kan verbeteren en die stage heb ik bij Eyes & Ears gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.