Loving Vincent – Tussen kunst en niets

In deze rubriek onderzoekt Savannah of een tentoonstelling die nu te zien is een bezoekje
waard is. Is het kunst, of is het niets?

Loving Vincent – de tentoonstelling
Het Noordbrabants Museum
14 oktober 2017 – 28 januari 2018

Misschien heb je er al iets over gehoord. Er is een geschilderde animatiefilm gemaakt. Een geschilderde film? Yes, maar liefst 125 schilders hebben 65.000 frames (per seconde 12 doeken!) geschilderd in de stijl van Vincent van Gogh. Dat heeft veel tijd mogen kosten, ondanks dat er zoveel kunstenaars mee hebben gewerkt aan dit project. Maar na zes jaar zijn de tot leven gebrachte doeken te bewonderen in o.a. de bioscoop, maar ook in Het Noordbrabants Museum!

watercolour-2168711_1920
Naast de film is daar ook een expositie te bezichtigen waardoor jij een kijkje achter de schermen kan nemen van deze bijzondere animatiefilm. Voor de gelegenheid zijn de 70 mooiste schilderijen die voor deze film zijn gemaakt naar Den Bosch gebracht. Wat bijzonder is aan deze expositie, is dat tot nu toe de enige plek op de wereld is waar aandacht aan deze ongewone productie wordt besteed. Je kunt veel over de film te weten komen, maar uiteraard ook over Vincent van Gogh.

Ben jij benieuwd geworden naar deze film en naar deze tentoonstelling? Dan zou ik snel nog naar Den Bosch gaan want de tentoonstelling is tot en met 28 januari te bezoeken en te zien. Je kunt combinatie tickets kopen waardoor je de film èn de tentoonstelling kunt bezoeken. En dat allemaal op een plek die een grote rol in het leven van Vincent heeft gespeeld. En als ik je nu nog niet overtuigd hebt, want ja, dit is een aanrader, dan zou ik nog even de trailer gaan bekijken van de film. Because everybody will be loving Vincent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.