Kun je deze zomer nog op vakantie?

Voor veel mensen zijn de vakantieplannen voor de zomer in duigen gevallen. Maar er is een klein sprankje hoop. Sinds 15 juni zijn de reisadviezen weer wat versoepeld. De versoepeling geldt voor zeventien Europese landen. De zomervakantie nadert snel, wat mag wel en wat mag nog niet?

Naar welke landen kun je op vakantie?

De Europese Commissie heeft de app Re-open gelanceerd. Op deze app is informatie te vinden over de huidige stand van zaken in vakantielanden. Het advies voor een groot aantal vakantielanden is van oranje naar geel gegaan. Dit betekent dat vakantiereizen mogelijk zijn, maar dat je wel moet letten op risico’s. Het oranje advies betekent dat niet-noodzakelijke reizen moeten worden vermeden.

Het reisadvies blijft voor sommige landen nog op oranje staan. Onder andere het reisadvies voor Zweden, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk blijven voorlopig nog op oranje staan. Dat houdt in dat vakanties naar deze landen worden afgeraden deze zomer.

Goedkope vliegtickets

Veel vliegtickets gaan nu voor een lage prijs de verkoop in. Maar ChristenUnie en D66 willen van die goedkope vliegtickets af. Ze willen een minimumprijs instellen voor de vliegtickets. De vliegtickets zouden niet goedkoper moeten zijn dan 34 euro. Dit willen ze instellen om te voorkomen dat luchtvaartmaatschappijen na de coronacrisis gaan stunten met prijzen.

Er zitten natuurlijk nog altijd risico’s aan als je deze zomer toch op vakantie gaat. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt hierover: ‘’Bij een opleving van het coronavirus kunnen landen opnieuw strenge maatregelen nemen’’.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.