Krijgen we ‘corona-vrij’?

Je hebt vast de briefjes op de WC al gezien in de CHE. Was je handen goed. Met zeep! De schappen met zeep in de supermarkt zijn bijna helemaal leeg. Er gaat zelfs een petitie rond: ‘Corona-vrij voor alle Nederlandse scholen’. Is dit allemaal terecht of stellen we ons een beetje aan?

Nieuwe besmettingen in Nederland

Er zijn weer nieuwe besmettingen van het coronavirus in Nederland. De teller staat dus nu op 24. Bijna alle mensen die nu besmet zijn, zijn afgelopen tijd in Noord-Italië geweest of hebben contact gehad met iemand die het virus ook had.

Veel mensen zijn gestresst om het virus en lopen met mondkapjes op. Huisartsen worden platgebeld met vragen over het coronavirus. Het RIVM zegt hierover: ‘Bel alleen als je hoge koorts hebt en flink moet hoesten. Ook als je in een corona-risicogebied bent geweest hoef je niet meteen te bellen. Thuis blijven en rustig uitzieken is dan genoeg.’

Wat doet de CHE?

Ondanks de rondgaande petitie om ‘corona-vrij’ te krijgen van school, gaan de lessen op de CHE voorlopig gewoon door. In een aantal Franse, Engelse en Duitse regio’s worden scholen al wel gesloten uit voorzorg. Ook worden leerlingen die in een risicogebied zijn geweest niet toegelaten.

Als je griep hebt, meldt je je op de CHE gewoon ziek zoals altijd. Om besmetting zo goed mogelijk te voorkomen moet je je handen regelmatig wassen met water en zeep (in de wc’s op de CHE hangen mooie handleidingen).  Niesen of hoesten doe je in je elleboog. Als je de afgelopen twee weken in een corona-gebied bent geweest, moet je wat alerter zijn op gezondheidsklachten. Als je je niet goed voelt, blijf dan uit voorzorg thuis en vermijdt contact met anderen zo veel mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.