Je hebt toch geen foto’s te veel? #apptip #tech

Iedereen heeft er wel eens last van: een te volle telefoon. Er zijn twee dingen die er aan de hand kunnen zijn: te veel apps of te veel foto’s. Over het schoonhouden van je telefoon heb ik al eens iets geschreven  .Laten we het dan nu maar eens over die foto’s hebben.

 

Foto’s

Foto’s zijn bij iedereen een groot probleem. Hoe vaak is het wel niet genoemd: Ik heb veel te veel foto’s, het zijn er wel meer dan duizend. Er is een alternatief voor die vele foto’s, die je maar al te graag niet weg wil gooien. Dat alternatief heet Google Foto’s.

Het is iedereen aan te raden die met een grote hoeveelheid foto’s rondloopt. Maar waarom nu eigenlijk? Google Foto’s is een gratis opslagprogramma voor alle soorten besturingssystemen. Android, iOS, Windows en een speciale web-versie, die Foto’s ook geschikt maakt om op Mac en PC de foto’s te bekijken. Bij de mobiele en tablet versies van Foto’s kun je de uiterst aantrekkelijke optie ‘bewaren op hoge kwaliteit‘ aanzetten, waarmee je onbeperkt foto’s op hoge kwaliteit in de app kunt opslaan. Zo heb je de foto’s gesynchroniseerd en gearchiveerd in het programma en kun je oudere foto’s van je toestel afgooien. Het mooiste komt nog: de app en de opslag zijn GRATIS! Als dat niet het proberen waard is, dan weet ik het ook niet meer.

Heb jij zelf een tip, om jouw foto-opslag te verkleinen? Laat het ons even weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.