Is de CHE nog wel veilig?

Hoe zit dat nou met de CHE? Misschien vroeg je je al een tijdje af of die verdiepingen in Prisma en Spectrum wel veilig zijn. Niet zo gek, afgelopen weken sloot het ene na het andere gebouw in Nederland zijn deuren omdat er iets niet goed zou zijn in de constructie.

Nadat afgelopen mei een parkeergarage in Eindhoven instortte, besloten scholen met dezelfde constructie in Krimpen aan de IJsel, Hoeven, Zwolle en Rotterdam ook (tijdelijk) dicht te gaan. Wij zochten voor je uit of het schoolgebouw wel zo betrouwbaar is als het lijkt. Want hoe fancy onze school ook mag zijn, je wil er toch wel zeker van zijn dat je er weer heelhuids vandaan komt na een schooldag.

“Geen zorgen” volgens Henk Langerak. Hij is hoofd Huisvesting en Beheer op de CHE en heeft de bouw van de school begeleid. “De school heeft een andere constructie dan de gebouwen die op dit moment in het nieuws zijn. We hebben het nog wel een keer gecontroleerd met de constructeur en bouwbegeleider, maar alles is in orde. Daarnaast hebben we ons volledig laten begeleiden in dit traject dus we kunnen er zeker van zijn dat de school veilig is.” En dat is maar goed ook, want het loopt toch net wat fijner door de school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.