In Ede ben je het meest gelukkig

Ons kleine, maar fijne studentenstadje is weer eens in het nieuws. En hoe. De Atlas voor Gemeenten (2017) heeft afgelopen donderdag bekend gemaakt dat inwoners van de stad Ede het meest gelukkig zijn. Voel ik daar trots voor ons kikkerstadje?

Uit het onderzoek is ook gebleken dat inwoners van steden over het algemeen minder gelukkig zijn dan inwoners van dorpen, maar dit scheelt niet veel: gemiddeld is 87 procent van de Nederlandse bevolking gelukkig. In steden ligt dat percentage op 85 en in niet-stedelijke gemeenten iets hoger: 89 procent. Alle Nederlandse gemeenten zijn in het onderzoek meegenomen. Van de vijftig grote gemeenten heeft Ede met 89 procent de meeste gelukkige inwoners en Rotterdam de minste. Van de Rotterdammers is bijna een op de vijf (18 procent) niet gelukkig. En hoe komt het dan dat er zoveel geluk heerst in Ede? Onder andere heeft dat te maken met het feit dat relatief veel Edese inwoners werk hebben en gezond zijn. Ook de prettige, veilige woonomgeving met relatief veel rust en ruimte is van invloed.

Ook leuk: Ede is dus meegenomen in de vijftig grote (!) gemeenten. Als we nog twijfelden of Ede een stad of een dorp is hoeft dat nu ook niet meer. Eindelijk wordt Ede eens serieus genomen.

Weten welke steden ons in de ranglijst volgen en welke steden het ongelukkigst zijn? Lees hier meer

Bron foto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.