”Ik wil alle krachten samenbundelen en op Instagram aanbieden”

In tijden van corona zijn we geneigd om ons te laten leiden door negatieve berichten, maar ondanks alle ellende die deze crisis met zich mee brengt, maakt het ook de goede kanten van mensen los. Mensen bieden hun hulp aan aan mensen die dat nodig hebben.

Er worden allerlei mooie initiatieven opgezet

Er zijn bijvoorbeeld studenten die willen oppassen op kinderen van ouders met een vitaal beroep of tijd vrijmaken om boodschappen te doen voor oudere mensen. Er zijn bellijnen opgezet om mensen zich minder eenzaam te laten voelen. Er zijn jongeren die kaartjes schrijven voor kinderen die jarig zijn in deze periode en hun verjaardag niet uitgebreid kunnen vieren.

Ook ontstaan er mooie initiatieven van studenten die dingen willen vertellen over hun studie, omdat open dagen en meeloopdagen ook niet meer door mogen gaan tot 1 juni. Misschien heb je op Facebook wel een berichtje langs zien komen van een student die wel iets meer wil vertellen over zijn of haar studie als er vragen zijn. Iris Tramper (22) besloot deze krachten samen te bundelen op Instagram.

Scholieren missen nu de mogelijkheid om een student te spreken

Het Instagram-account @studiekeuze_stress is opgericht door Iris Tramper. Het account heeft al meer dan 2100 volgers gekregen binnen een week tijd. Iris heeft de PABO gedaan in Rotterdam en is nu masterstudent Onderwijswetenschappen in Amsterdam. Op het account staan studenten van verschillende studies en steden die scholieren willen helpen bij hun studiekeuze. ‘’Het maken van je studiekeuze is namelijk enorm belangrijk, maar doordat de open dagen en meeloopdagen door het coronavirus niet door gaan, missen scholieren de mogelijkheid om een student te spreken over zijn of haar ervaringen.’’

Iris is het account begonnen omdat ze op Facebook studenten berichten zag delen dat ze vragen willen beantwoorden over hun studie. Iris besloot om alle krachten bij elkaar te bundelen en dit op Instagram aan te bieden. ‘’Op deze manier is iedereen beter vindbaar en kan er makkelijk via een DM vragen gesteld worden.’’ Het account begon met het aanbod van Iris en haar vrienden. Ze wist toen nog niet dat het zo goed zou gaan werken. NOS Stories maakte een video over dit account en toen begonnen de volgers binnen te stromen.

‘’Ik vind het fantastisch om te horen dat studenten binnen een week al meerdere vragen hebben gehad. Ik krijg ook van scholieren terug dat ze erg goed geholpen zijn. Daar ben ik heel blij mee’’, zegt Iris. Ze krijgt ook veel complimentjes over haar inzet voor het account. Ze is zelf ontzettend blij met de studenten die hele goede hulp bieden aan de scholieren. ‘’Lets do this together!’’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.