Het is 1 juni geweest!

Sinds 1 juni zijn na drie maanden een flink aantal coronamaatregelen weer versoepeld. Het openbaar vervoer rijdt weer volgens de normale dienstregeling en vanaf 1 juni is het ook verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer. Ook hebben onder andere de restaurants en terrassen hun deuren weer geopend.

Verplicht een mondkapje in het openbaar vervoer

Als je geen mondkapje op doet in het ov riskeer je een boete van 95 euro. De mondkapjes zijn alleen verplicht in het openbaar vervoer, op het perron dus niet. Op perrons geldt wel de anderhalve-meter-regel. De bedoeling is dat je één mondkapje gebruikt per reis en deze daarna uitwast of weggooit. Het is overigens nog niet de bedoeling om het ov te gebruiken voor uitstapjes. Nog steeds geldt de regel dat het een ‘noodzakelijke’ reis moet zijn.

Wat is er weer open?

Ook zijn de terrassen en restaurants weer open gegaan op 1 juni klokslag 12:00. Je hoeft niet te reserveren voor het terras. Wel mag je maar met z’n tweeën, tenzij je van hetzelfde huishouden bent.

De musea, poppodia, theaters en bioscopen zijn ook weer open gegaan op 1 juni. Bij veel plekken moet je wel een reservering maken en anderhalve meter afstand houden.

Je kunt weer afspreken met vrienden

Buiten mag je weer afspreken met zoveel mensen als je wil! Eerst was het maximumaantal twee personen, nu is er dus geen maximumaantal meer. Nog steeds is het wel belangrijk om afstand te houden en drukke plekken te vermijden. Als je je niet aan de regels houdt, kun je een boete van 395 euro krijgen.

Je mag ook binnenshuis weer afspreken met vrienden. Binnen is ook geen maximumaantal, maar nog steeds is het wel belangrijk om de anderhalve meter afstand te houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.