8 herkenbare situaties in de trein – TREINLEVEN

We kennen het allemaal; je komt op station Ede-Wageningen aan na een lange dag school. En wat denk je? De trein rijdt voor je neus weg.

Er zijn meer van dit soort situaties, waar je niet aan ontkomt als je een trouwe NS-reiziger bent. Hieronder volgen er acht.

1. De welbespraakte oudere dame

Je zit in je zone. Na die lange dag college heb je me-time verdiend. Sociaal als je bent, houd je één oortje uit. NOOIT DOEN. Nog geen vijf minuten later schuift een oudere dame zichzelf op de stoel tegenover je. Haar blik vindt langzaam die van jou en ze stopt niet met staren tot je een noodgedwongen “Hoi” over je lippen perst. Je schrikt van je eigen handelen maar nood breekt wet. Het leed is geschied. Het komende half uur luister jij naar verhalen over Betsie, Teun en hun onopvoedbare kinderen.

2. De al-ingevulde-puzzel

Super irritant.

3. De lege eerste klas

Je zit met je veel te volle tas op schoot gepropt in het uiterste hoekje van de trein: de deurbeugel. Het is druk. HEEL druk. Maar, de hele eerste klas is nog leeg. We blijven studenten. Het is een gek gebeuren.

4. Sta ik op? Of blijf ik zitten?

Ken je dat dilemma? Je zit in een volle coupe en bij je tussenstop op Driebergen stapt er een dame van rond de 50 de ruimte binnen. Ze is ouder dan jij, maar niet bejaard. In je hoofd denk je de situatie uit: Óf je blijft zitten. Gevolg: je bent egoïstisch. Óf je biedt je plekje aan. Gevolg: “Waar zie je me voor aan? Vind je me oud ofzo?” En als je je dan uiteindelijk over de angst voor het laatste heen gezet hebt en netjes je plaatsje aanbiedt, is de vrouw al lang in de volgende coupé.

5. ALS JOU

Het is maandagochtend en je bent met de trein onderweg naar de CHE. Je hersens zijn fris want de week is net begonnen. Even verderop in de coupé zitten twee jongens van rond de 16. Onbedoeld vang je een deel van hun gesprek op. “Hé maat, ik ga die toets vandaag sowieso beter maken als jou.” Onwillekeurig breek je de pen die je in je handen hebt.

6. De man die zijn boek over twee coupés verspreidt

Ken je die mensen die hun boek in hun hand hebben en hun arm vervolgens zó ver uitstrekken dat het boek bijna in de volgende coupe bungelt om de letters te kunnen lezen? Aandoenlijk he.

7. Het verslaan van je OV-app

Dat moment dat 9292 zegt dat je de overstap niet haalt en jij alleen maar denkt: Moet jij eens opletten vriend.

8. De snurkende man in de stiltecoupé

Vet irritant en hilarisch tegelijkertijd.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.