‘Goede Voornemens’ #1: De Decemberkilo’s eraf

Het is weer januari, de maand waarop je jezelf in positieve zin probeert te verbeteren. Ad Rem Tech zet in januari elke week een ‘goed voornemen’ in het spotlicht, en raadt je aan welke apps je het beste wel, of juist beter niet kunt gebruiken. Deze week: ‘De decemberkilo’s moeten eraf’ 

Top app: Strava

Strava-Running-and-Cycling-GPS-Run-and-Ride-Tracker_

Strava is een top-app voor de fietsers en hardlopers onder ons. De app houdt bij elke hardloop- of fietssessie de afstand, tijd, snelheid en hoogtemeters bij. Ook stippelt Strava door middel van GPS de route die je hebt gefietst uit op de kaart. Zo kan je precies  zien hoe je gefietst hebt. Tot nu toe niet zo heel erg bijzonder en te vergelijken met bijvoorbeeld RunKeeper. Maar, het bijzondere van Strava is het sociale aspect: je kunt jouw vrienden, huisgenoten of klasgenoten uitdagen, en jouw resultaten op elk moment delen via Facebook of WhatsApp. Zo wordt dit goede voornemen zelfs een beetje een gezonde competitie!

Niet-zo-top app: McDonalds

app_page03

Oké, deze spreekt misschien wel voor zich, maar toch… Ben je goed bezig met sporten en ben je gedreven genoeg het niet gelijk op te geven? Download dan zéker niet de app van McDonalds. Doe je niet aan dit soort ‘onzin’, en wil je lekker goedkoop kunnen eten? Dan is dit juist wel een goede app. Met week op week nieuwe tegoedbonnen, waar je voor flinke kortingen een lekker hapje kan nemen. En dat ga je voelen, in je portemonnee.

Offline tip: Ga rennen met Wout

Ben je nu echt toe aan een flinke januari boost, dan heeft de CHE ook voldoende te bieden. Ga bijvoorbeeld hardlopen in de CHE hardloopgroep met journalistiek docent Wout Heslinga. Elke woensdagochtend loopt de groep een rondje. Zeer aan te raden voor de actieve en sportieve studenten onder ons. Misschien kan je dan gelijk de top app Strava uitproberen!

One reply on “ ‘Goede Voornemens’ #1: De Decemberkilo’s eraf ”
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.