Goed perspectief voor verpleegkunde- en pabostudenten

Twijfel je of er toekomst in je aankomende vakgebied zit? Of wil je keiharde knaken zien? Het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt voorspelt dat de vraag naar personeel in de ict/techniek, de zorg en het onderwijs de komende jaren hard toe zal nemen. Een boodschap naar het hart van de (aankomende) verpleegkundigen, onderwijzers en ict-ers.

Vooral in ict wordt een tekort aan opgeleide werknemers verwacht. Er wordt voor maar liefst 87 procent van ict-beroepen schaarste in personeel voorspelt.

Ook het basisonderwijs krijgt de komende zes jaar te maken met een flink tekort aan personeel. Een groot deel van het lerarenkorps zal met pensioen gaan, maar het ziet er niet naar uit dat de jongeren die nu in opleiding zijn al die lege plekken kunnen vervangen.

Naast het de ict en het onderwijs ziet ook de toekomst van verpleegkundestudenten er goed uit. Maar in het algemeen mogen hbo’ers niet klagen over hun toekomstperspectief want verwacht wordt dat de banenmarkt hard zal groeien met 520.000 banen. Universitair- of hbo-afgestudeerden hebben de beste vooruitzichten op een baan. Maar liefst 50 procent van de mensen met een universitair diploma heeft goede tot zeer goede baankansen, ten opzichte van 43 procent van de hbo-studenten en 28 procent van de niveau- 4 gediplomeerden.

Bron: NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.