Fiets versus bus

Terwijl ik mijn gordijnen open zie ik het al. Mijn grootste potentiële vijand op elke morgen, precies wanneer ik net van plan ben de fiets te pakken in plaats van de bus; regen. Ik huil zachtjes een beetje mee met de dwarrelende druppeltjes. Ik zie mezelf al helemaal doorweekt zijn en denk bij mezelf dat ik maar eens een regenpak aan zou moeten schaffen. Dan maar weer met de bus, niet zó erg eigenlijk.

Zo gaat het vaak sinds ik het studentenleven ingetreden ben. Sommigen noemen het ‘studenten-luiheid,’ ik noem het gewoon ‘het uitzoeken van de meest efficiënte manier om weinig energie te verspillen’. De bus pakken is gewoon zo makkelijk, bovendien is het maar vier minuutjes lopen naar de bushalte en als je rent kan je het doen in twee. Dat is toch veel fantastischer dan die vijftien koude minuten op de fiets, om vervolgens als een doorweekt vogeltje op school aan te komen? Vanuit Veldhuizen gezien dan.

Een aantal voor- en nadelen van de bus: in de ochtend kan je net wat langer blijven liggen, maar aan de andere kant moet je eerder uit je bed komen om de bus te halen. Je bent afhankelijk van de bustijden, maar je zit wel droog. Je hoeft geen vermoeiende inspanning te leveren op de vroege morgen, maar wel het (soms) misselijkmakende gehobbel ondergaan, om maar niet te spreken over de enorme omweg die de bus maakt. Vanuit Veldhuizen ben je namelijk ongeveer net zo lang onderweg met de bus, als dat je met de fiets bent.

Wat kies jij? De bus of de fiets?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.