Facebook is ‘uit’, what’s in? #opinie

Mark Zuckerberg ging flink door het slijk afgelopen week, en bood meerder malen zijn excuses aan. De actie van Arjen Lubach trok 1/6 deel van de 30.000 aanmelders aan om het Facebook account te verwijderen. Facebook is nu dus officieel ‘uit’, volgens veel tech specialisten. Ad Rem tech doet daar geen uitspraken over. Wel willen we alle CHE’ers die nu zonder Facebook zitten, een digitale manier van ‘contact onderhouden’ bieden. Bij deze: 4 alternatieven voor de blauwe gigant Facebook.

1 Instagram – Facebook inc.

Facebook was toch corrupt? En Instagram dan, dat is toch van Facebook? Toch zie je dat iedereen die Facebook verwijderd, wel op Instagram blijft. Blijkbaar kan niemand de mooie plaatjes van hun Instagram-vrienden missen. Daarom toch maar op deze lijst. Onder ons studenten is deze app vooral populair. Van alle jongeren maakt 66% gebruik van Instagram, terwijl maar 7% van de 65 plussers weet wat een profiel hebben op Instagram betekent.

2 Hyves 2.0 – Origen Institute

Hyves, Hyves. Dansende bananen, krabbeltjes, respect uitdelen, en tegelijkertijd in de gaten houden of ons tuintje wel is bijgewerkt. Nostalgie voor onze generatie, noem ik dat. Net als webdesigners Patrick en Joas van Origen. Zij hebben de actie TIJD VOOR HYVES gestart. Je kunt zowel een petitie tekenen als een kleine donatie doen om de jongens te helpen deze droom uit te laten komen. Wanneer het zover is, komt Ad Rem daar zeker op terug. Als je nu al Hyves wil gebruiken, kun je bij 10.000 anderen terecht op www.hyvesisterug.nl  

3 Path – Kakao

Kennen we Path nog? Ik durf te wedden dat veel van jullie ooit deze app op de smartphone hadden. Een probeerseltje, waarschijnlijk. Maar, Path bestaat nog steeds! Alleen dan wel voor je smartphone. Path heeft geprobeerd Facebook te imiteren. Dat leidt tot een berichtenapp inclusief lachende gezichtjes en hartjes, taggen en verjaardagsnotificaties. Het proberen waard?

4 Twitter – Twitter Inc.

Twitter, de andere blauwe techgigant, is de laatste tijd een beetje uit het zicht geraakt voor veel studenten. Te professioneel? Te simpel? Ik weet niet wat het probleem van Twitter is. Ik bekijk de tijdlijn nog steeds met veel plezier (weinig reclame, chronologisch en makkelijk te filteren). Ook koning, keizer, admiraal Lubach gebruikt het nu, als vervanger van Facebook. Verdient Twitter een tweede kans? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.