Docent Nellie Oversluizen: ‘Ga voor meer dan een zesje’

Terwijl ze plaats neemt aan het tafeltje van de koffiebar in het Atrium verontschuldigt ze zich voor het feit dat ze iets te laat is voor het interview. Tegelijkertijd kijkt ze in de agenda op haar laptop om nog even te checken hoe lang ze precies heeft. Als ze ziet dat ze nog tijd genoeg heeft klapt ze haar laptop dicht en begint ze vol enthousiasme te vertellen. Vandaag spreek ik met Nellie Oversluizen, docent binnen de opleiding verpleegkunde.

 

Dat Nellie erg betrokken is bij haar studenten en haar werk in het onderwijs merk je direct als ze erover gaat praten. Voor haar werk als docent geeft ze voornamelijk les over mensen met een verstandelijke beperking. Zelf heeft ze ook jarenlang gewerkt in de gehandicaptenzorg. “Ik heb in mijn werk gezien dat je voor mensen met een beperking echt het verschil kunt maken wanneer je je werk goed doet. Maar ook dat je het echt kunt verpesten als je het niet goed doet. Deze mensen hebben geen keuze. Juist die kwetsbaarheid van deze mensen roept iets bij me op.”

“Ik was vooral heel erg braaf als student. Veel leren en niet naar feestjes.”

Zelf studeerde ze ook verpleegkunde op de CHE, toen nog op een andere locatie. “Ik was vooral heel erg braaf als student. Veel leren en niet naar feestjes. Ik weet nog goed dat we het een keer hadden over studieplanning en leren. Heel de klas had voornamelijk de vraag hoe je nou moest beginnen met leren terwijl mijn probleem juist was dat ik niet kon stoppen.” Hoewel het misschien erg saai klinkt, heeft ze dat niet zo ervaren. “Ik heb zelf niks gemist. Maar ik vind het heel leuk om te zien hoe mijn zonen nu wel zo genieten van hun studententijd.”

 

‘Je kunt echt het verschil maken’

Voordat ze docent werd, heeft Nellie gewerkt in de gehandicaptenzorg en het ziekenhuis. Ondanks de vele negatieve berichten over te hoge werkdruk en te weinig tijd voor de patiënt, heeft ze het altijd met liefde gedaan. “Je kan wel echt iets betekenen voor mensen. En we kunnen allemaal wel zeggen dat we bijna niet meer aan de patiënten toekomen, maar als je het echt wilt, vind je altijd een manier om je patiënten toch zoveel mogelijk aandacht te geven.”

 

Hoewel Nellie drie keer per week te vinden is in Ede, woont ze met haar man en 3 zonen in Eindhoven. De reistijd van zeker 3 uur per dag neemt ze voor lief. “Ik heb het echt gigantisch naar m’n zin in Eindhoven. Ik denk ook niet dat ik ooit nog boven de rivieren wil wonen. Het is allemaal wat losser en minder gestrest daar in het zuiden. Daar hou ik wel van.”

“Ga voor meer dan een zesje”

Naast haar werk en de zorg voor het gezin houdt Nellie nog wel tijd over om te ontspannen. Het liefst gaat ze dan wandelen of klimmen. “Een van mijn zonen is een fanatiek bergbeklimmer. De laatste jaren ging ik dan wel eens met hem mee en dat vond ik toch wel erg leuk. Daarom begin ik nu over twee weken met een indoor klimcursus. Het mooie van Eindhoven is ook dat we redelijk dicht bij de Ardennen zitten, daar kun je natuurlijk perfect wandelen en klimmen.”

“Wil het weten. Dat is wat ik graag mee zou willen geven aan alle studenten. Iedereen wil toch een goede professional worden? Ga voor meer dan een zesje. Wil het weten, dan kom je er echt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.