Dit was het studentennieuws van afgelopen week

Elke week blikken we even terug op het nieuws. Wat was nou écht een studentennieuwtje? 

Pen en papier blijven relevant

Hoewel ze niet meer uit de collegezalen weg te denken zijn, zijn laptops toch niet zo ideaal als ze lijken. Die student die zich helemaal ongans schrijft tijdens de colleges is zo gek nog niet. Zij halen juist hogere cijfers dan studenten die aantekeningen maken op de laptop. Met dat nieuws kwam Nieuwsuur vorige week.

De lagere cijfers hebben niet alleen te maken met de afleiding die laptops met zich meebrengen, maar ook met de manier waarop je informatie verwerkt. Studenten die aantekeningen op hun laptops maken, typen zo snel dat ze niet eens stil staan bij wat ze nu eigenlijk typen en het dus niet onthouden. Dus mocht je nog wat goede cijfers kunnen gebruiken? Pen en papier bieden uitkomst.

Nog minder studenten op kamers

Dat veel eerstejaars studenten nog bij papa en mama blijven wonen was al langer bekend. De oorzaak hiervan was vooral de invoering van het leenstelsel. Maar nu blijven ook tweedejaars studenten nog graag thuis wonen, meldde de NOS.

Is dat erg? Nou, best wel. Want nu wordt het al zo bruisende Ede nog minder bruisend. Daarnaast maakt het de studententijd minder rijk volgens Kences, het kenniscentrum voor studentenhuisvesting. Ook wordt het al zo drukke openbaar vervoer hierdoor nog drukker. Niet alleen het leenstelsel is de boosdoener. Ook de almaar hoger wordende kamerhuur zorgt voor papa- en mamakindjes. Zo is de gemiddelde huurprijs in 2018 voor een studentenkamer al 424 euro, waar dit in 2016 417 euro was. Studeren? Je moet het maar kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.