Die tent voor school…

Uit onderzoek blijkt dat de helft van de studenten en jongeren zonder werkende fietsverlichting de het donker betreedt. Jaarlijks resulteert dit heel wat ongevallen en zelfs verkeersdoden. En alleen een set lampjes kunnen het verschil al maken. Toch is het nog niet zo makkelijk om je fietsverlichting up to date te houden. Heb je net goedwerkende fietslampjes, worden ze weer gestolen, gesloopt of begeven ze het spontaan. Je blijft bezig met die dingen.

Dat fietsverlichting onder studenten een probleem is, vond ook de lokale fietsenmaker Bruce Struyck, eigenaar van Struyck tweewielers. Daarom bedacht hij een actie om studenten gratis hun fietsverlichting te laten controleren en batterijtjes uit te delen. En dus staat hij tot vrijdag 13 oktober bij de fietsenkelder van de CHE. “Ons doel is meer mensen met goede verlichting de weg op te sturen. Met name onder jongeren is het vaak enorm slecht gesteld met hun verlichting” zegt Bruce. Daarom schreef hij tal van scholen aan om mee samen te werken. “De CHE is de eerste school waar we dit doen en er is duidelijk vraag naar. We helpen tot nu toe zo’n vijftien studenten per dag.” Ook de prijzen zijn afgestemd op studenten, want die liggen in de fietsenzaak zelf een stuk hoger. “Voor een tientje kun je je binnenband laten vervangen, maar we monteren ook trappers, standaarden en nieuwe lampen.

Naast dat het je veiliger over straat kunt met goede verlichting heeft de actie voor Burce ook een commercieel doel. “Advertentiekosten in de krant zijn enorm hoog, maar ik krijg er bijna niks voor terug. Bij het uitdelen van gratis batterijen hoop ik dat ik dat ik de studenten nog eens terug komen als hun fiets aan reparatie toe is.” En laten er daar nou genoeg van zijn in Ede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.