Dit maakt jouw irritante treinreis tenminste nog een beetje dragelijk

Soms heb je zo’n dag dat het allemaal gewoon even kut is. Je bent je ov kwijt, je broertje heeft je lunch opgegeten of je hebt een 4 gekregen voor dat magazine waar je écht heel hard aan had gekopieerd en geplakt. Dan, ja precies dan, is treinen zo’n ding waar je echt even geen zin in hebt.

Maar niet getreurd. Hieronder staan dé 3 gouden tips om deze rit toch te overleven. (Lees de volgende zin super snel en met monotone stem ->) Let op: het uitvoeren van de volgende tips en de mogelijke imago-schade zijn geheel op eigen risico. 

Tip 1: Jeugdsentiment 

Als je klein bent, is alles grappig. Een ‘juffrouw’ die struikelt over haar woorden. Je dyslectische broertje die steady de Bijbel voor probeert te lezen maar een tollenaar een tollenvanger blijft noemen. Je beste vriend die een scheet laat. Het gaf je lachbuien tot de buikpijn aanbrak en daar voorbij. Ook grappig waren de oneindige spelletjes. Maar eerlijk, ook vandaag de dag nog, zijn die ‘tijdsverdrijvers’ behoorlijk vermakelijk. Om je geheugen op te frissen, volgen er hier een paar:

  • Dieren opnoemen met de laatste letter van het vorige dier (Kees: “Aap”, Klara: “Panda”, Kees: “Angora konijn”, enzovoort)
  • Dier-in-gedachte (Voorbeelden van overige varianten: Persoon-/Keukengerij-/Eten-in-gedachte)
  • Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet (blijft leuk)
  • Geen ‘ja’, geen ‘nee’, geen ‘uhh’

Nogmaals. Het uitvoeren van deze ideeën is geheel op eigen risico. Scheve blikken kunnen volgen. Met name in de stilte-coupé. 

Tip 2: Wikipedia-spel

Op de middelbare-school was dit een ding. ‘Het Wikipedia-spel’. Je opent Wikipedia (verrassend). Tot nu toe was het vrij makkelijk. Ga nu naar de pagina ‘Manchetknoop’. Of klik erop, dan ben je er meteen 😉 

En nu komt de uitdaging: probeer zo snel mogelijk uit te komen op de pagina ‘Appel’. Doe dit door binnen de pagina ‘Manchetknoop’ op een van de blauwe woorden te klikken, die leiden naar een nieuwe pagina. Doe dit op die pagina opnieuw. En ga zo maar door. Als je de juiste woorden kiest, ben je er zo! Maar let op, het pijltje ‘terug’ is geen optie! (Heerlijk was dat vroeger. Docent: “Zeg, zijn jullie wel met school bezig!?” Kijkt op het scherm: ‘Wikipedia’. Docent: “Oh. Goedzo.” Gevolgd door de box onder tafel met je klasgenoot.)

Tip 3: Doorgeef-schrift

Benodigdheden: Een schrift en een pen.

Haal een schriftje bij de Action en neem hem mee de trein in. Gebruik je rit om de tweede pagina vol te schrijven met het begin van een verhaal. Gebruik de eerste pagina om andere reizigers aan te moedigen om jouw verhaal af te maken en laat je schrift vervolgens achter in de trein. Spannend! Benieuwd wat er uit je verhaal komt? Schrijf bij de aanmoediging of mensen hun geschreven stuk met een door jou gekozen hashtag op Insta willen zetten. Laat de hashtag in dat geval ook even weten in de comments hieronder, dan kan de rest ook meegenieten! 😉

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.