De CHE Live Band: Muziek als manier om dichtbij God te komen.

Wanneer het geen toetsweek is, is de CHE na zeven uur ’s avonds een van de meest uitgestorven plekken op deze aardbol. Maar vanavond niet. Vanavond wordt de doodse stilte opgevuld door een schare zingende studenten. De CHE Live Band houdt weer samen met de Hope Community een worshipavond. AdRem ging in gesprek met Maryam Abdeen, zangeres bij de band.

De naam verraadt het al. Op een Worshipavond wordt er worshipmuziek gespeeld. “We proberen ons te focussen op hoe we God centraal laten staan in de muziek,” zegt Maryam. Dat is niet altijd makkelijk. “Je bent vooral bezig met hoe een liedje gespeeld moet worden. Door te beginnen en te eindigen met God, herinneren we onszelf aan het uiteindelijke doel van de avond.” De muzikanten kunnen heel even op adem komen, aangezien het podium ook ruimte biedt aan een aantal sprekers. “Het zijn niet echt preken, wij noemen het verhalen. Je kan leren van anderen en hun ervaringen.”

Zien wie God is

Voor de leden van de band is muziek dé manier om dichtbij God te komen. “Wij voelen ons dichtbij God als we muziek maken en we zien onszelf als een soort schakel tussen God en mensen. God dichtbij mensen te laten komen en mensen dichtbij God te komen is wat we willen bereiken.” Ook voor niet christenen is er volgens Maryam plek bij deze dienst. “Dit is dit een mooie gelegenheid om te kijken wie God is. We zeggen als het ware: hier is God, kijk maar wat je ermee doet.”

Eigen geluid

De band is van en voor studenten. Die studenten studeren af, gaan op stage of stoppen met hun studie. Dat betekent dat de samenstelling van de band ieder jaar wisselt. “Het is altijd afwachten of een samenstelling werkt en het ‘eigen geluid’ is vaak onderwerp van gesprek geweest. We spelen vooral covers, dus het eigene zit hem in hoe we de liedjes spelen. Ook verschilt de focus per samenstelling. Zo stonden we vorig jaar op de EO-jongerendag, maar is de focus bij de huidige band vooral klein en intiem.”

Dat kleine en intieme komt ook terug in de Hope Community, medeorganisator van de worshipavond. Volgens Maryam een fijne plek waar je hoop kan delen. Hoe dat er concreet uitziet? “Wanneer je zelf niet meer ziet wat God kan doen, kan je het soms wel zien in levens van anderen. Dat geeft je hoop. Het is voor iedereen die hoop wil geven en hoop nodig heeft. Ik kan me niet voorstellen dat er iemand is die dat niet nodig heeft. En anders wordt ik graag gebeld.”

De worshipavond vindt vanavond plaats vanaf 20.00u tot 21.30u op de CHE. De redenen om te komen volgens Maryam: je ontmoet mensen en God, het is gezellig en lekker dichtbij.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.