De CHE-app werkt voor geen meter

Een hele klas die niet komt opdagen tijdens de les. Wat blijkt: het rooster binnen de CHE-app klopt niet. Het sprookje van de CHE eindigt overduidelijk (nog) niet met ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’.

Door: Nicolette de Boer

Het is een druilerige maandagochtend en een paar journalistiekstudenten zijn verzameld in een lokaal in het gebouw Prisma. “Jullie zijn toch met vijftien?” vraagt de docent. Navraag leert dat de missende studenten nog thuis zijn of ergens anders vertoeven. Oorzaak: de les staat niet aangegeven in het rooster via de app. Dit voorbeeld staat niet op zichzelf. Zo stond laatst dus een docent voor een leeg lokaal. Hij had eigenlijk een ploeg eerstejaars communicatiestudenten verwacht.

Eindelijk deed de CHE mee in de 21ste eeuw. Maar de vreugde blijkt van korte duur. Als je niet op de rooster-app kunt vertrouwen, kom je al snel weer uit bij het achterhaalde roostersysteem van Untis. De horror…

Eerste fase moet echt goed zijn
De Studentenhogeschoolraad (SHR) gaat in mei met de projectontwikkelaar van de app om tafel om de problemen te bespreken. Dat zal ook wel moeten, want de studentenraad heeft heeft zich lange tijd hard gemaakt voor de komst van de app. Nu deze er is en niet werkt, moet ook de SHR de problemen onder ogen zien.

Jelle Hooijer, SHR-voorzitter, zegt dat de SHR is gevraagd om mee te denken bij de verdere ontwikkeling van de app. Dat gebeurt ook. “Maar de allereerste fase daarin is dat het rooster goed moet worden weergegeven. Dat heb ik aangegeven.” Wanneer dat goed is, zal de app daadwerkelijk doorontwikkeld worden.

Lessen gemist
‘Gedupeerde’ studenten zijn overal wel te vinden. Zo miste vierdejaars student communicatie Martin Bal naar eigen zeggen al vier of vijf lessen omdat die niet stonden aangegeven. Of school het een goed excuus vond? “Ze misten me niet echt, geloof ik.”

Eén ding helpt wel, al is het echt een paardenmiddel: je rooster verwijderen en opnieuw toevoegen. Niet echt ideaal om steeds te moeten doen zodra je ‘s ochtends opstaat, maar je weet dat je in ieder geval op tijd bent voor de les.

In mei gaat de SHR in gesprek met de ontwikkelaars van de app. To be continued.

Onderstaande beeld toont wat er gebeurt als je je rooster opnieuw toevoegt. Ineens komen daar lessen tevoorschijn waarvan je geen flauw idee had.. 

Roosterfout.png

Beeld kopfoto: Martin Bal

One reply on “ De CHE-app werkt voor geen meter ”
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.