De 5 tofste events dit weekend! – Happy Weekend Vibes #1

Yes! Het is alweer vrijdag en dat betekent (bijna) weekend! Misschien ga jij dit weekend wel hard aan de bak voor school omdat je de hele week hebt gezien als een weekend, maar je kunt natuurlijk ook even genieten van die paar dagen vrij. En blijf je ook nog eens dit weekend in (de buurt van) Ede en ben je het urenlange Netflixen echt even zat? Dan heb je geluk want dan kun je deze toffe activiteiten bezoeken!

night-out-1082160_1920
1. Statues By Night
Wanneer? Vrijdag 29 september 19:30 – 23:00 uur
Wat? Levende standbeelden
Waar? Ede, centrum

Deze vrijdag kun je in het centrum van Ede een schouwspel van een groot aantal levende (!) standbeelden, koren en orkesten bewonderen. Kunstenaars zijn hier zelf zichtbaar als verkleedde standbeelden. Deze kunstenaars moeten echte multitalenten zijn want zij bedenken zelf het kostuum, de special effects, make-up en hebben ook een choreografie en interactie met de bezoekers.
Deze avond wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd door het World Living Statues festival. Kun je op vrijdag er niet bij zijn in Ede? Geen nood, want je kunt het zaterdag ook zien in Arnhem.

 

graffiti-1380108_1920
2. Street Art Jam
Wanneer? Vrijdag 29 september & zaterdag 30 september, vanaf 12:00 uur
Wat? Live graffiti kunst
Waar? Van der Hagestraat, Ede Zuid

Het poppodium van Ede organiseert op vrijdag en zaterdag een Street Art Jam. Deze dagen gebruiken zij om transformatorhuisjes in Ede Zuid op te knappen. Er zullen vier huisjes worden gepimpt tot kleurrijke kunstwerken met de thema’s: Veluwe, jungle, aquarium en moestuin. Vele (buitenlandse) artiesten zullen hieraan meewerken, o.a. Missy DB, Simian Switch, Dopie, Mindfull Tattoos en Lucia Alonso (Spanje). Heel vet om naar te kijken!

latino-2463827_1920

3. FestivaLatino Wageningen
Wanneer? Zaterdag 30 september 14:00 – 02:00
Wat? Een dag vol kunst, muziek en cultuur
Waar? Theater Junushoff, Wageningen
Prijs? Losse tickets €8

Op FestivaLatino in Wageningen kun je jezelf deze zaterdag weer een beetje wanen in de zomer. Er wordt dan een grote culturele dag georganiseerd voor iedereen die interesse heeft in de Latijns-Amerikaanse en Caribische cultuur. Er zijn verschillende dans- en muziekoptredens die je kunt bijwonen met o.a. dansgroep Xochiquetzal (Mexico), dansgroep Bolivia Minka (Bolivia), Madlot (Nederland) en Miguel Osorio y su Banda (Colombia).
silhouette-2512805_1920
4. Nijmegen Yoga en Vegan Food Fest
Wanneer? Zaterdag 30 september, 09:15 -18:15 uur
Wat? Een vegan en yoga festival
Waar? Kolpinghuis, Nijmegen
Prijs? Losse tickets €5

Houd je van yoga en/of eet je veganistisch? Dan is dít jouw festival! In Nijmegen zal a.s. zaterdag voor het eerst een yoga en vegan festival gehouden worden. Voor vijf euro mag je alle yoga- en meditatiesessies joinen die dag, kun je genieten van vegan en raw food en kun je veganistische producten shoppen.
thought-2123970_1920
5. Betweter Festival
Wanneer? Vrijdag 29 september, 19:00 uur
Wat? Festival met muziek en onderzoek
Waar? TivoliVredenburg, Utrecht
Prijs? €12,50

Op vrijdag 29 september gaan kunstenaars en wetenschappers op onderzoek uit. Want hoe weten we wat waar is in de eindeloze stroom van informatie, hypes en trends? Is de grens tussen feit en fictie wel zo scherp als iedereen soms denkt? In TivoliVredenburg gaan ze hardnekkige mythes ontmaskeren en wordt er gewezen op fundamentele vragen en onzekerheden. Bestaat de filterbubbel? Zijn zwarte gaten zwart? Is het altijd stil als je doof bent?
Er is o.a. muziek van Jeangu Macrooy, Aafke Romeijn, Fresku and many more! Ook zijn er professoren, kun je voor even in een filterbubbel stappen en zijn er korte en lange films te zien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.