Coronaproof naar het terras

Het is al een tijdje terug dat je zomaar een terrasje kon pakken en dat terwijl het de zonnigste lente is sinds de metingen zijn begonnen. Vanaf 1 juni mag de horeca gelukkig weer open, maar nog lang niet zoals het pre corona was.

Als de terrassen en restaurants weer open gaan wordt er waarschijnlijk veel gewerkt met reserveringen en een tijdslimiet. Ook mag je maar met één vriend of vriendin samen naar een terras of restaurant. Van je eigen gezin mag je wel met meerdere mensen.

Wat gebeurt er voordat je kan gaan zitten?

Voordat je plaats mag nemen moet er een checkgesprek plaatsvinden. Er wordt je bijvoorbeeld gevraagd of je de afgelopen tijd klachten hebt gehad. Als dat het geval is, mag je worden geweigerd. Ook mogen er maar 30 mensen binnen zijn en moeten ze 1,5 meter afstand houden.

Voor het zitten op een terras is een reservering niet verplicht. Mensen moeten op het terras wel echt zitten. Ze mogen niet even een praatje maken met een vriend die toevallig op het terras zit. Ook voor het terras geldt dat er een controlegesprek moet plaatsvinden. Buiten geldt de regel van maximaal 30 mensen niet.

Dus spontaan terrassen zit er nog niet in

Student Ilse zou nog niet zo snel naar het terras gaan volgende week. Ze denkt dat het spontane wegvalt. ”Het leuke aan terrassen is dat je gewoon kan gaan zitten als je zin hebt en ook zo lang kan blijven als je wil. Dat valt nu allemaal weg en dat is minder leuk.”

Er hangen dus best wel wat regels aan om ergens wat te gaan drinken en spontaan een middagje terrassen zit er voorlopig helaas nog niet in. Zou jij nu nog even snel een terrasje pakken of zie je er toch liever nog even van af?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.