Bijbaan in de zorg steeds populairder onder studenten

Steeds meer studenten vinden een bijbaan in de zorg. Vooral studenten die worden opgeleid in de medische sector zijn er blij mee. En ook de cliënten zijn dik tevreden. Studenten kijken niet steeds op de klok, hebben tijd voor een lolletje en vatten het leven nog niet zo zwaar op. 

Patat en een kroketje

In de Telegraaf bijvoorbeeld, stak kortgeleden de 78-jarige John de loftrompet over zijn student-wijkverpleegkundige Michel die nu al 2,5 jaar zijn vaste hulp is: “Vroeger had ik een werkster die zo snel als een windvlaag door het huis ging, maar nu beginnen we met een kop koffie en nemen we de week even door. Het is ook gewoon gezellig als hij komt. Echt, ik kan het iedereen die thuiszorg nodig heeft, aanraden met een student in zee te gaan.”

En op de website van zorgorganisatie Emile vertelt Lenny die niet goed meer ter been is, hoe ze uitkijkt naar haar vaste studentenhulp. “Het begin met een kopje koffie, ‘s morgens. Eerst effe bijkletsen.” Daarna pakken ze het AH bonuskrantje erbij en daar gaan ze samen doorheen, om te kijken wat Lenny allemaal nodig heeft. Lenny: “Als we ons best hebben gedaan, hier in huis, gaat ze na afloop een patatje en een kroketje halen.” Het plezier spat ervan af.

Ramen lappen en stoffen

Maar ook de studenten zelf zijn blij met hun bijbaan. Michiel Bonnet is 23 jaar en studeert psychogie. “Natuurlijk is het fijn als cliënten tevreden met je zijn”, zegt hij in de Telegraaf. “Daar gaat het immers om, dat je ook iets extra’s voor mensen kunt betekenen. Ik heb verschillende cliënten en eigenlijk word je bij iedereen met open armen ontvangen en kun je met je hulp hun leven ook aangenamer maken.” Lachend: „Nee, ik had niet gedacht toen ik ging studeren dat ik ramen zou lappen en zou stoffen bij mensen, maar ik geniet er nu echt van omdat je persoonlijk contact hebt met mensen die jou nodig hebben. Bovendien is het natuurlijk een mooie bijverdienste en staat het ook nog eens goed op je cv als je naast je studie ervaring in de zorg hebt opgedaan.”

Bron: Plus Online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.