App van de maand: Trello

Tijd voor een nieuwe App van de Maand! Deze editie een gouwe ouwe, maar ontzettend handig en: met nieuwe functies!

Wat is Trello?

Trello is een app die denk ik voor veel van de Ad Rem-lezers wel bekent zal zijn. Zo niet, een spoedcursus: Trello is een gratis productiviteitsapp die werkt volgens het KANBAN-systeem. Huh? Ja. In gewoon Nederlands is dat het systeem dat taken koppelt aan een bepaald overkoepelend thema. Je kunt het dus zien als een soort van archiefkast waar je de taken van dat thema in bewaard. Of een waslijn, waar je de taken aan hangt. Het belangrijke assessment dat volgende week af moet zijn, koppel je bijvoorbeeld aan: ‘to do‘.

Wanneer gebruik ik Trello?

Trello is er speciaal voor het onoverzichtelijke figuur. Mensen die lijstjes maken in hun schrift, bullet journal of to-do blok, maar daar maar moeilijk overzicht in kunnen creëren. Door je taken te categoriseren, kan er overzicht gecreëerd worden. Je kan dit doen door te categoriseren in ‘to do‘, ‘done‘ en ‘waitlist‘. Je kunt ook de korte- en langetermijntaken los van elkaar trekken, of categorieën maken in de trand van ‘werk, school, thuis en boodschappen’.

Natuurlijk is er een webpagina, een app voor iPad, iPhone en Android en verschillende Chrome extensies beschikbaar om Trello overal te kunnen bereiken. Daarnaast zijn opties als subtaken, herinneringen en ‘due dates’ ook beschikbaar in de app. Een volledige app voor al jouw taken, dus.

Ik ben zelf geen groot fan van KANBAN en zie liever een lijst van taken. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om de taken van Trello bijvoorbeeld in calendar-view of timeline-view te bekijken. Deze App van de Maand is voor mij de rede om Trello weer eens nieuw leven in te blazen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.