App van de Maand: Scanbot (Gratis, iOS en Android)

Elke maand zet ik speciaal voor Ad Rem Online één app centraal. Waarom vind ik dit zo’n mooie of lelijke, handige of juist onhandige app? Vandaag, een van mijn favoriete apps: Scanbot.

Je kent het vast wel: Je hebt ergens nog een bonnetje rondslingeren van een grote investering die je hebt gedaan. Denk aan bijvoorbeeld je nieuwe telefoon. Je wilt hem graag bewaren, want stel dat de Face ID kapot gaat. Wat moet je dan? Een administratietijger ben je als student nu eenmaal ook niet. Dus grote ordners met alle garanties heb je vast ook niet in  een archiefkast staan.

Dan is deze app de perfecte oplossing! Scanbot scant voor jou documenten, bonnetjes, krantenartikelen en zelfs hele boeken. Hou je camera boven het papiertje en hij scant hem digitaal af. Je gooit er een filter overheen en violà. Delen maar!

Je kunt het document delen met alle mogelijke cloud-diensten. Denk aan Google Drive en Dropbox. Je kunt hem afdrukken, bij een notitie toevoegen, of gewoon opslaan op je telefoon. Je kunt hem ook mailen naar een ander, bijvoorbeeld als je een bon moet delen.

Met een in-app aankoop van 7,99 eenmalig kan je deze pdf-bestanden doorzoeken op tekst, kan je teksten markeren en versleutelen met een wachtwoord. Deze update is natuurlijk zeer aan te bevelen, maar een gratis versie is natuurlijk ook meer dan voldoende. Zeker in combinatie met een clouddienst als Google Drive.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.