App van de Maand: Hooikoortsradar #Lenteapp

Het is echt waar: Dit weekend hebben wij weer voor het eerst lekker buiten kunnen zitten. De lente is officieel begonnen! Maar: Waar velen van ons genieten van de eerste zonnestralen, zijn voor sommigen deze lentedagen helemaal niet zo leuk. Speciaal voor de mensen met  hooikoortsklachten, deze App van de maand.

De Hooikoortsradar (Android, iOS, www.hooikoortsradar.nl) is een app en webpagina, speciaal voor de hooikoorts gevoeligen. Hij toont je op elk moment dat je de app opent, de actuele pollensituatie op jouw locatie.

Met Hooikoortsradar krijg je een meerdaagse verwachting van de situatie. Daarvoor wordt de trend omtrent het weer gecombineerd met de bloeikalender, waardoor je uitstekend inzicht krijgt in wanneer precies, welke pollen voor overlast kunnen zorgen. In een speciaal pollenjournaal geeft een bioloog extra inzicht over wat je de komende tijd kunt verwachten.

Het ene pollenseizoen is het andere niet. Sommige lentes heb je dagelijks last van je ogen, een andere keer gaat het zo voorbij. Via de app kun je jouw klachten doorgeven én direct de gemiddelde klachtenscore van andere gebruikers zien. Zo weet je precies of je zwaarder of juist lichter getroffen wordt dan je omgeving.

Daarnaast heeft de website nog een aantal extra functionaliteiten. Bij Hooikoorts TV wordt uitleg gegeven over bepaalde aspecten die horen bij hooikoorts, bijvoorbeeld ‘Wanneer heb ik hooikoorts?’ of ‘Wat zijn pollen?’. Maar ook worden verschillende oplossingen voor veel voorkomende problemen op video uitgelegd. Deze app is alles wat nodig is om te voorkomen dat jij zometeen weer de hele dag zit te niezen en te kriebelen in de collegebanken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.