8 dingen die je herkent als je christelijk bent opgevoed

Als je uit een christelijk nest komt hebben je ouders getracht je op te voeden volgens de normen en waarden van de bijbel. Die normen en waarden brengen allerlei eigenaardigheden met zich mee en hebben je gevormd tot wie je nu bent. Dit zijn de 8 dingen die je waarschijnlijk hebt meegemaakt tijdens de christelijke opvoeding van je ouders:

1. Als er in je favo TV-programma of film ook maar een klein minuscuul vloekje voorbij kwam riepen ze alsof je een doodzonde had begaan: ‘’UIT! UIT DAT DING. HIER KIJKEN WIJ NIET NAAR!’

vloeken

2. Omdat bij een gezellig film of tv-avondje de spanning voor een vloek de pret bedierf keek je met de hele familie voor de veiligheid Dr. Quinn (oh Sully <3 ) en Little House on the Prairie (oh Charles <3). 

sully

3. ’s Avonds als je eerst op je knietjes voor je bed ‘Ik ga slapen ik ben moe’ gezongen had, kroop je in bed en werd er een stukje voorgelezen uit een christelijk dagboekje.

bidden bij bed

4. Als de kerk of de bijbel dan weer een regel had waar je het niet mee eens was en je ouders in de praktijk het zelf ook niet echt begrepen zeiden ze: ‘’Doe het nou maar gewoon, we moeten ergens grenzen stellen.’’

nee Jim carey

5. Er werd niet al te veel over seks gesproken. En als het al gebeurde dan sprak ‘geslachtsgemeenschap’ ook niet echt tot de verbeelding.

naif seks

6. Elly en Rikkert waren je grootste helden. Je hebt vaker gedroomd over hoe een kauwgomballenboom het zou doen in je tuin dan dat je afvroeg hoe Jezus er uit zou hebben gezien.

Elly-en-Rikkert

7. Winkels worden op zondag vermeden. Stel dat de buren het zien.

verkeerd winkels

8. Brak of niet, het lijkt wel of je ouders op zondagochtend als levenstaak hebben jou naar de kerk te sleuren. Ze hebben maling aan jouw hoofdpijn of drankbek, want als je ook maar iets tegensputtert roepen ze samen met Paulus: ‘’Verzuim de onderlinge samenkomsten niet!’’

never drinking agian

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.