4 warme tips voor al mijn mede koukleumers

Ik probeer het al mijn hele leven te negeren, maar ik kan er niet meer onderuit. Ik haat de herfst en de winter. There, I said it. Ik vind kou lijden een van de verschrikkelijkste dingen om mee te maken. Klink overdreven, ik weet het, maar zodra ik het koud heb, is ieder sprankeltje vrolijkheid in mij verdwenen. Als ik dit deel met mensen krijg ik vaak het tegenargument te horen over alle ‘gezelligheid’ die het koude weer met zich meebrengt. Er is niks gezelligs aan rillend en zeiknat terug thuiskomen van boodschappen doen, Gerda. Wie houd je voor de gek?

 

Sorry voor mijn pessimistische toon, maar ik merk dat ik al chagrijnig word als ik er alleen al over schrijf. Goed, om mijn mood iets op te krikken; een paar tips van mij voor jou (maar vooral voor mezelf) om het koude weer te overleven.

 

Muts

 

Vroeger lieten mijn ouders me altijd mutsen dragen. Laat ik vooral vooropstellen dat dat er niet schattig uitzag. Nee, dit waren mutsen met regenboogkleur en met van die bolletjes bovenop. Leuk voor een kind van 5 maar voor een prepuber van 11 jaar iets minder. Laat ik vooral niet beginnen over die afgrijselijke jeuk en dat erg discutabele kapsel dat erbij kwam kijken.

 

Toch is het een tip van mij. Blijkbaar verlies je 10 tot 7% lichaamswarmte via je hoofdhuid. Ik loop de hele herfst en winterperiode rond met een muts op mijn hoofd, als dat betekent dat ik het eventueel 10 tot 7% warmer kan hebben.

 

Knuffelen

 

Kijk Gerda, nu snap ik wat je bedoelt met alle ‘gezelligheid’ die het koude weer met zich meebrengt. Met elkaar knuffelen is een hele warme en gezellige tip om de koude dagen door te komen. Het maakt natuurlijk niks uit of dat nou met je partner, je beste vriendin of je scharrel is.

 

Havercappu

 

De Marie-Claire in mij is heel blij met deze tip. Je lichaam behoudt het makkelijkst zijn warmte als je warme drankjes drinkt. Dus des te meer reden voor mij om veel te overpriced havercappu’s te drinken tussen mijn lessen door.

 

Sorry, ik heb wel een slecht nieuwtje om mee te delen. De glühwein kan je beter laten staan als je warm wil worden. Alcohol verwijdt je bloedvaten dus dat geeft inderdaad heel even een warm gevoel. Maar door deze verwijding verlies je ook veel warmte, waardoor je lichaamstemperatuur daalt. Je huid kan dus wel warm aanvoelen maar je daadwerkelijke lichaamstemperatuur zal veel kouder zijn.

 

Kersenpitkussen

 

Ik heb even proefkonijn voor jullie gespeeld bij deze tip. Dit kleine kruikje is een blessing voor alle koukleumen onder ons. Je legt de kruik samen met een kopje water in de magnetron en verwarmt ‘m voor 2-3 min.

 

Geen gezeik met een plastic kruik, die eventueel zal kunnen lekken. Let wel op dat je het kopje met water er écht bij zet. Een magnetron heeft vocht nodig om iets te verwarmen, anders kan het een brandgevaar worden.

 

Ik hoop dat jullie iets hebben aan de tips. Ik ga er snel van door. Ik moet nodig op zoek naar wat havercappu’s, mutsen en scharrels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.