2019: het jaar van Game of Thrones, The Lion King en nog veel meer

2019:

Het jaar van Game of Thrones, The Lion King en nog veel meer

Hollywood, California

Inmiddels twee weken na de jaarwisseling is het tijd voor een overzicht van de meest interessante releases van 2019. Zo laat HBO ons niet lang meer wachten op het laatste seizoen van ‘Game of Thrones’ en komt Disney met de langverwachte action-remake van ‘The Lion King’. Echter zijn dit niet de enige twee releases die het kijken waard zijn. Ik zet de films en series met de hoogste verwachtingen voor jullie op een rijtje.

Boksen, helden, sentiment en fantasy

man wearing training gloves kicking heavy bag inside gym near mirror wallsHet jaar is afgetrapt met ‘Creed 2’. De boksfilm over Adonis Creed is het vervolg op deel één, die in 2015 uitgebracht is. De eerste film is erg goed ontvangen en Creed 2 krijgt ook geen slechte reviews. In Creed 2 staat een gevecht centraal met emotionele onderliggende motieven. Ook al lijken boksfilms voorspelbaar, was dat in het eerste deel, ‘Creed’, niet het geval. Creed 2 draait sinds 10 januari in de bioscoop.

Maart is ook een maand met films gelinkt aan hoge verwachtingen. Marvel komt met het nieuwe concept: ‘Captain Marvel’. Het is de eerste Marvelfilm waarin een vrouwelijke superheld centraal staat. DC heeft dit gedaan met ‘Wonder Woman’, wat een groot succes was. Marvel kon dus niet uitblijven met hun eigen variant van een vrouwelijk superhelden-verhaal. Ook wordt er uitgekeken naar ‘Dumbo’. Disney maakt van het befaamde verhaal een action-remake. De nostalgie dat gepaard gaat met het vliegende olifantje lijkt mensen massaal naar de bioscopen te gaan trekken.

closeup photo of brown mapApril staat in het teken van de meeste geliefde serie van de afgelopen jaren: ‘Game of Thrones’. HBO heeft verteld dat ze rond deze dagen de exacte release-date bekend zullen maken. Het is in ieder geval zeker dat we vanaf april kunnen kijken naar het laatste seizoen van de razend populaire serie.

De Disneyshow 

Het blijft het jaar van de live action-remakes. In mei komt Disney wederom met de verfilming van een sprookje. Dit keer is dat ‘Aladdin’. 24 mei is Aladdin overal te zien.

lion roaring on top of mountain during golden hour

In Juli is de Disneyshow compleet. Het duurt nog even, maar de trailer beloofd dat de film het wachten waard is. Op 19 juli verschijnt ‘The Lion King’ in de Nederlandse bioscopen. De trailer leverde al een berg aan commotie op en vrijwel iedereen is enthousiast over de verfilming van het Oscar winnende verhaal.

Actie en griezelen 

Voor ‘Fast and the Furious’ fans komt er 1 augustus een spin-off: ‘Hobbs and Shaw’. Dwayne Johnson en Jason Statham spelen samen in een nieuw verhaal wat een gevolg is op ‘Fast and the Furious’. Spin-off verhalen zijn riskant, dus het is afwachten of het een succes wordt.

monster clown surrounding fogOp 5 september verschijnt het vervolg van ‘IT’. Het griezelige maar tegelijkertijd grappige verhaal is in het eerste deel erg goed verfilmd. De reviews waren vaak positief. Het is afwachten hoe ‘IT: Chapter two’ het gaat doen, maar mocht je opzoek zijn naar een milde vorm van horror dan is dit ongetwijfeld een goede keuze.

Op 8 november komt het derde deel van ‘Kingsman’ uit. Na de eerste twee films, die beiden geliefd waren onder de kijker, breidt het verhaal zich uit tot een trilogie. Taron Egerton speelt wederom in de hoofdrol. Verder is de cast en het plot nog niet bekend.

Tenslotte

Helemaal aan het einde van het jaar komt ‘Star Wars’ weer met een vervolg. Aangezien de release van het negende deel uit de Star Wars saga nog ver weg is, is er nog weinig bekend gemaakt over de film. ‘Star Wars: Episode IX’ is 19 december overal te zien.

Tenslotte is hier nog een overzicht van veelbelovende releases in 2019. Enjoy!

 

Film Releasedate
How to Train Your Dragon: The Hidden World 16 – 01 – 2019
Captain Marvel 06 – 03 – 2019
Godzilla: King of the Monsters 21 – 03 – 2019
Dumbo 29 – 03 – 2019
Game of Thrones: Season 8 April         2019
Avengers: Endgame 24 – 04– 2019
John Wick 3: Parabellum 16 – 05 – 2019
Aladdin 24 – 05 – 2019
Toy Story 4 21 – 06 – 2019
Spider-Man: Far From Home 04 – 07 – 2019
The Lion King 19 – 07 – 2019
Hobbs and Shaw 01 – 08 – 2019
IT: Chapter two 05 – 09 – 2019
Kingsman 3 08 – 11 – 2019
Frozen 2 26 – 11 – 2019
Star Wars: Episode IX 19 – 12 – 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.