Zo zag je Ede nog nooit

The “Big City” en tegelijk klein maar fijn: Ede. Waarover gediscussieerd wordt of het nou een stad, een dorp of een storp (... snap je hem?) is. Je woont er wellicht met plezier, terwijl studenten van buiten Ede daar soms wel een beetje om moeten gniffelen. Maar hallo, Ede heeft de beste bioscoop van Nederland (of zijn we inmiddels ingehaald?), een van de beste ijssalons van Nederland, een ziekenhuis, een keileuke hogeschool (zeg nou zelf…), we hebben de Enkafabriek en nieuwbouwwijken, maar ook een mooi bos en een nog mooiere hei. Deze genoemde plekjes ken je vast heel goed, maar Ede heeft meer te bieden. Wat ken je nog niet in Ede en moet je echt eens naar toe? Lees gauw mee voor de nog onontdekte (oftewel: minder bekende) plekjes in Ede.

Thriftshop – De Restore kringloopwinkel bezoeken we maar al te graag in onze tussenuurtjes. Maar wist je dat Ede veel meer tweedehandsshopjes kent? Wat dacht je van de Winkel van Sinkel (aan de Veenderweg), de kringloop aan de Molenstraat of de Goede doelen winkel op het Rozenplein. Ook is er iedere vrijdag aan de Sportlaan 39 een snuffelmarkt, met leuke gebruikte spullen. De opbrengst hiervan gaat naar het dierenasiel.

Dieren knuffelenSpeaking about het dierenasiel; Ede heeft er dus ook één! Aan de Verlengde Amsterdamseweg kun je terecht voor het knuffelen en/of adopteren van een hele boel lieve diertjes.

Koffie graag – Heb je al het lekkers bij de Jonge Dame al eens gehad? Ga dan eens koffie drinken bij ‘Bij Mij’, of bij ‘LEF’. Beiden zitten in het centrum en je kunt er ook terecht voor de hipste woonaccessoires.

photo-1472973681244-f5bcc808ad47

Supermarkt anders – Je groente en fruit veel goedkoper kopen? Dan ben je bij één van de Turkse supermarkten aan het juiste adres. Bezoek de ‘Ullu Camii Market’, ‘Uygun’, ‘Marhaba’’ of ‘Sebat’ in Ede en shop till you drop!

Kernhem – Bezoek het mooie bos in Kernhem of wandel op landgoed Kernhem: Hét Sonsbeek van Ede.

Moskee – Normaal fiets je er misschien langs, maar ben je niet benieuwd hoe de Edese moskee er van binnen uit ziet?  De Al Mouahidin-moskee in Ede kun je gewoon bezoeken, maar let op dat je de gebedstijden mijdt. Bezoek daarom liever niet op vrijdag een moskee. Op internet kun je ook het een en ander vinden over de reguliere gebedstijden. Daarnaast is de moskee aan de verlengde Blokkenweg in Ede ook bijna klaar. Deze ziet er van de buitenkant al heel mooi uit, dus laat staan van binnen.

Draaimolen – Wil je eens wat anders doen? Bezoek dan eens één van de molens in Ede, zoals de Concordiamolen of de Keetmolen.

Trots op onze natuur – Je kunt ook heerlijk fietsen of wandelen door de natuur ‘De Mossel’, die je vindt rondom de hei. Onderweg kun je stoppen bij een boerderij, theeschenkerij en schaapskooi. (En iedereen die nu zegt: “dat ligt buiten Ede hoor…” moet even heeel gauw zijn grote mond dichthouden).

(Vr)eet je volKen je de hele menukaart van Villa Brutus al uit je hoofd? Ga dan eens eten bij Dixie’s, Pizza & Pizza, VenetiaShi Woo (chinees restaurant), of naar Juffrouw Tok voor de daghap. Enjoy! Bij Dixie’s krijg je trouwens een 3-gangenmenu voor maar liefst 16,99 euro.

One reply on “ Zo zag je Ede nog nooit ”
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.