Zo worden jouw witte sneakers weer als spiksplinternieuw

Van de Adidas Superstar en Adidas Stan Smith tot de Nike Air Force 1 en Nike Air Huarache: ook deze zomer houdt de witte schoenentrend aan. Anno 2016 kun je je gerust buiten het basketbalveld begeven op witte sneakers. In het straatbeeld komen volop spiksplinternieuwe witte schoenen voorbij, maar hoe zorg je ervoor dat jouw eigen sneakers zo lang mogelijk wit blijven?

Witte schoenen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Al is het niet voor het eerst dat sneakers zoals de Nike Air Force 1 en Adidas Superstar populair zijn. In 1986 wijdde de New Yorkse hiphopgroep Run-D.M.C. met ‘My Adidas’ zelfs een nummer aan de Adidas Superstar. Toch kleeft er een groot nadeel aan de witte schoenentrend, want ieder vuiltje is duidelijk zichtbaar. Wellicht vraag jij je hopeloos af hoe anderen hun schoenen zo mooi wit houden terwijl jouw eigen paar er versleten en oud uitziet. Niet getreurd, want met wat simpele tips blijven jouw schoenen voortaan ook als nieuw.

Water- en vuilafstotende spray
Om jouw witte sneakers bescherming te bieden kun je ze meteen na de aankoop inspuiten met een water- en vuilafstotende spray. Krijg je uiteindelijk toch wat viezigheid op de sneakers? Gebruik dan witte tandpasta of baking soda om de vlekken op jouw witte sneakers verwijderen.

Tandpasta
Tandpasta gebruik je natuurlijk voor het poetsen van je tanden, maar daarnaast is witte tandpasta perfect voor het schoonmaken van je sneakers. Smeer wat witte tandpasta op de vieze plekken van de sneaker en borstel er vervolgens met een oude tandenborstel overheen. Verwijder na ongeveer tien minuten de tandpasta met een vochtige doek.

Baking soda
Baking soda: in de Verenigde Staten is dit zuiveringszout immens populair  en wordt het gebruikt om te bakken, reinigen en zelfs om tanden te witten. De Amerikaanse Vicky Lansky wijdde zowaar een boek aan het product met de toepasselijke titel ‘Baking soda’. In het boek geeft Lanksy maar liefst vijfhonderd tips over hoe je baking soda kunt gebruiken. Terug naar de sneakers, want baking soda werkt eveneens doeltreffend voor het verwijderen van vlekken op witte sneakers.

Koop bij de plaatselijke supermakt een doosje baking soda (bij de Jumbo al verkrijgbaar voor € 1,44) en strooi wat van dit zuiveringszout in een kommetje en giet er wat water bij. Maak het tot een pasta, verdeel het over je sneakers en schrob ze schoon. Verwijder daarna de mix van water en baking soda met een vochtige doek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.