Zo vier jij een kerst om nooit te vergeten

It’s Christmas time! De mooiste tijd van het jaar. Toch? Of zit jij beide kerstdagen met je familie bij je oma op de bank, waar je volgepropt wordt met chocoladekransjes en daarna ook nog geacht wordt vier borden op te scheppen tijdens dat oh zo gezellige kerstdiner? Ondertussen wordt er een vragenvuurtje door je familie gehouden. Hoe je ervoor staat op school. Of je nou eigenlijk al een vriend(in) hebt gevonden. Of je niet wat netters aan had kunnen doen in plaats van die foute kersttrui. Je oma is wel lief hoor, daar niet van. Maar dit jaar ga jij het écht anders doen. Hoe? Lees onze tips voor een spetterend kerstweekend!

Ga dit jaar nou eens echt er op uit! Nee het is niet zo dat je op tweede kerstdag alleen maar meubelboulevards kan bezoeken. Ga schaatsen, bezoek het Openluchtmuseum, paleis Soestdijk , paleis Het Loo, slot Loevenstein, bezoek de Winter Efteling, een welnesscentrum of trek je wandelschoenen aan en geniet van de natuur op de Veluwe of Postbank.

Is het ieder jaar gezeur wie wat maakt voor het kerstdiner? Hou in plaats van een diner een uitgebreid ontbijt, brunch of ga met z’n allen high tea’en. Geen zin in lang tafelen? Doe ondertussen leuke spelletjes zoals 30 seconds, niets aan te geven, mens erger je niet of party&co.

Maak het gezellig. Versier het huis met leuke DIY’s of onze budgetproof kerstdecoratietips. Steek tijd en moeite in het mooi versieren van de tafel.

Maak (letterlijk) herinneringen. Zorg dat je je camera altijd bij de hand hebt om leuke filmpjes en foto’s te maken. Maak sfeershots en monteer een kort filmpje van de dag die je naar alle aanwezigen stuurt. Je kunt tijdens kerst ook foto’s of filmpjes terug kijken van het afgelopen jaar. Omdat je met kerst vaak met je familie bij elkaar bent, is het ook leuk om samen oude (kinder)foto’s na te maken en die tijdens het eten te bekijken met elkaar.

Verveel je je tussen de eetmomenten door? Ga iets creatiefs doen. Beschilder servies, een schort of tafelkleed zodat je daarna extra kunt genieten van het diner. Organiseer met elkaar een quiz in teams met vragen die gaan over het afgelopen jaar. Speel het woordenboekspel of Twister, blader oude fotoalbums door of maak een bucketlist voor 2017.

Wil je dit jaar echt wat anders? Voorkom awkward gesprekken en ga voor fun en gezelligheid. Hou bijvoorbeeld een eetgevecht: Verdeel het aantal personen in 2 teams. Kleed je om in kleding die vies mag worden. Zoek een ruime plek buiten en kader het gebied af. Zorg dat je allemaal eerst op zoek mag naar schilden en beschermingsmateriaal. Denk aan vuilniszakken, dozen, houten platen, enzovoorts. Zorg voor veel en plakkerig eten en laat het eten maar door de lucht vliegen. Wil je het wat netter houden? Speel levend Stratego, organiseer een speurtocht met opdrachten, doe het ruil-spel in de buurt of speel verstoppertje met je hele familie (zorg dat je je oma niet kwijtraakt).

Niets te doen op kerstavond? Kerst is het feest van geven. Vraag daarom bij een plaatselijk bejaardentehuis of je activiteiten kunt organiseren, koffie kunt schenken of gewoon een praatje kunt houden met eenzame ouderen. Je kunt ook een van de vele kerstnachtdiensten bezoeken zoals die in de Schuilplaats, Proosdijkerk (Ede) of Koepelkerk (Arnhem)

Praten met je grootouders saai? Stel ze dan maar eens vragen over vroeger, het verschil met nu, hun opvoeding, de ondeugende streken van je ouders en ze zullen niet uitgepraat raken. Hou ze aan de praat zodat ze jouw leven niet zullen ondervragen en je ze weer moet teleurstellen met je onvoldoendes die je afgelopen week gehaald hebt of je relatiebreuk.

Familie? Nodig je vrienden uit! Oké, eerste kerstdag stel je jezelf beschikbaar voor bezoekjes aan je familie en een etentje waarbij je je hoort te gedragen. Maar tweede kerstdag vier je samen met je friends. Glühwein, samen cocktails maken, de hoogtepunten van afgelopen jaar doornemen, een drankspel, een 20 (kleine) gangendiner, cadeautjes, toetjesbuffet, eten-met-de-handen, koekjes bakken, prankspelletjes, verzin het maar.

Breng je kerst liever in je uppie door? Vergeet dan niet deze 58 kerstfilms te bekijken op Netflix.

Wij wensen je hele fijne en feestelijke feestdagen toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.