Wat een male nurse in spé al-tijd moet aanhoren

Dat het mannelijke soort ondervertegenwoordigd is onder de verpleegkunde studenten is geen geheim. Hiermee gaan allerlei vooroordelen gepaard. Als je als man vertelt dat je verpleegkunde studeert voelen mensen zich geneigd allerlei vragen te stellen. Ze begrijpen er niks van. De volgende vragen kun je verwachten of heb je vast vaak gehoord:

1. Ben je homo? Iedereen vindt dat je met deze studies wel heel erg in touch bent met je feminine side en dus daarom valt op je eigen soort. Super logisch toch?!

gay nurse

2. Alle mannelijke verpleegkunde-studenten zijn toch wannabe artsen? Want alle artsen zijn mannen. En dat jij als man op de verpleegkunde opleiding zit met bijna alleen maar vrouwen móet wel betekenen dat je straks gaat doorstuderen voor dokter.

dokter huh

3. Jij doet deze studie zeker alleen om dat je zo lekker mensen kan wassen, hè viespeuk? Jij weet als geen ander hoe super kut het is om iemand z’n private parts te wassen, maar je doet het omdat je een mega zwaar verantwoordelijkheidsgevoel hebt en anders niemand het doet en de patiënt anders met z’n vieze ballen in bed moet blijven stinken. (Ons respect heb je hoor, held!)

applaus

4. Oeh! Lekker vozen met de zustertjes zeker? Gast, je kijkt te veel Greys Anatomy.

greys

5. Ga jij echt in dat belachelijke witte pakje lopen? Ja, dat doe jij inderdaad, en je draag het met trots. Geef jou nog een paar Crocs en je bent de Ronnie Flex van de afdeling. Jij rockt die outfit. Go get ‘m tiger!

crocs gif

One reply on “ Wat een male nurse in spé al-tijd moet aanhoren ”
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.