Tussen kunst en niets – Kattenliefde

In deze rubriek onderzoekt Savannah of een tentoonstelling die nu te zien is een bezoekje
waard is. Is het kunst, of is het niets?

 

Kattenliefde. Negen levens in de kunst
Kunsthal Rotterdam
9 september 2017-14 januari 2018
Prijzen zie: www.kunsthal.nl 

 

Miauw! Katten, katten en nog eens katten! Krijg jij ook niet genoeg van alle kattenplaatjes en filmpjes die je dagelijks voorbij ziet komen op je tijdlijn? Velen hebben een liefde voor deze beestjes ontwikkeld, maar waar komt deze liefde vandaan? Speelt het rebelse en speelse karakter van een kat een rol? Of vinden mensen het vooral heel fijn om katten te aaien en te vertroetelen? Prrr…

In de tentoonstelling ‘Kattenliefde. Negen levens in de kunst.’ is te zien hoe de kat wordt afgebeeld door kunstenaars in de 19e eeuw. Het is een interactieve voorstelling, wat betekent dat je als bezoeker je ook even een kat kunt voelen en je zo mag gedragen. In zeven kamers kun jij als bezoeker al sluipend allerlei verschillende kanten van een kat leren kennen. Van de verleidelijke kat, die iconisch is voor het nachtleven, tot aan de kat van het goede leven. Ook staat een kat vaak voor vrouwelijkheid en elegantie. Er is kunst te bewonderen van verschillende kunstenaars en fotografen als Henriëtte Ronner-Knip, Théophile-Alexandre Steinlen, Karel Appel, Picasso, Walasse Ting, David Shrigley en Marie Cécile Thijs.

cat-2778603_1920

Al je zintuigen worden geprikkeld door deze familietentoonstelling want er is genoeg te doen en te zien! Je kunt op handen en voeten sluipen langs struiken en heggetjes, er is een heuse ‘Katwalk’, je kunt leren ‘niksen’ tijdens een snelcursus en er is een mogelijkheid om je overleden kat een plekje te geven in de kattenhemel. Maar ben jij na dit alles nog niet uitgemiauwd? Dan kun je nog een liedje zingen bij de miauw-karaoke als je niet liever de kat uit de boom kijkt. Kortom: je kunt verschillende kunsten zien en je eigen kunsten showen!

shotlanskogo-2934720_1920

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.