Trend: comeback van de nineties

Britney Spears dartelde zingend rond in een middelbare school en de Spice Girls bestormden de hitlijsten. Dagenlang waren velen in de weer om hun Tamagotchi in leven te houden. En was je het digitale huisdier uiteindelijk zat? Dan kon je altijd nog een Furby, het knuffelbeest met grote ogen, verzorgen en opvoeden. Inmiddels liggen de jaren negentig al even achter ons, maar het kledingstijltje van toen is weer helemaal terug.

Trends komen en gaan, maar na verloop van tijd maken ze maar al te vaak een glorieuze comeback. Op eigentijdse wijze zijn kledingtrends van toen weer terug te zien in het straatbeeld. Items uit de jaren negentig maken nu succesvol hun rentree. De tijd waarin men urenlang een spelletje Snake speelde op de Nokia 3210, naar hartelust gekeken kon worden naar de vele tekenfilms op Fox Kids, spelletjes gespeeld werden op de Super Nintendo en je de blits maakte met je Discman. Deze draagbare cd-speler mag onder het stof blijven liggen, maar met de choker, het bomberjack en de crop top ben je helemaal van nu.

Choker
Een onmisbare accessoire in de jaren negentig: de tattooketting. Paars, roze, blauw en zwart: de plastic kettinkjes waren in allerlei kleurtjes verkrijgbaar, maar vooral de zwarte variant was geliefd. Nu duikt de choker weer op, maar in een andere vorm. In plaats van een tattooketting kun je ook gaan voor een simpel lint. Celebs zoals Kendall Jenner en Gigi Hadid zijn er al mee gespot.

Bomberjack
Ooit ontworpen voor piloten, later geliefd bij skinheads en gabbers, volop gedragen door Kanye West en nu helemaal terug in het straatbeeld: het bomberjack. De eerste modellen werden uitgevoerd met een knaloranje voering. Handig, want bij een noodlanding konden piloten de jas binnenstebuiten keren om meer op te vallen.

Crop top
De garderobe van zangeressen Britney Spears en Christina Aguilera leken in de nineties bijna alleen maar uit crop tops te bestaan. Perfecte shirtjes om meteen hun navelpiercings te showen. Sinds vorig jaar zijn crop tops weer volop gesignaleerd en ook deze zomer komt deze trend uit de nineties weer in beeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.