The American Dream – Tussen kunst en niets

In deze rubriek onderzoekt Savannah of een tentoonstelling die nu te zien is een bezoekje
waard is. Is het kunst, of is het niets?

The American Dream
Drents Museum
19 november 2017 t/m 27 mei 2018

Na de Tweede Wereldoorlog is er behoorlijk wat veranderd in Amerika. Naast de abstracte kunst is er ook nog een andere vorm van het realisme ontstaan: ‘The American Way Of Life’. Deze koele, realistische blik op het leven is heel kenmerkend geworden in de Amerikaanse samenleving.

De kunst, gemaakt door Amerikaanse kunstenaars, zet een goed beeld neer van het Amerikaanse dagelijks leven en is  typerend en herkenbaar voor velen. Kunst zit overal en overal zit kunst, dat blijkt wel uit deze tentoonstelling.

taxi-cab-381233_1920

Het Drents Museum en de Kunsthalle Emden (Duitsland) presenteren samen deze grote internationale tentoonstelling. De dubbeltentoonstelling is tegelijkertijd te zien in Emden en in Assen en is een weergave van het Amerikaanse realisme vanaf 1945 met super toffe Amerikaanse kunstenaars als Warhol, Katze en Lichtenstein.

Het Drents Museum focust zich op de Amerikaanse kunst tussen 1945 en 1965 en Kunsthalle Emden stelt de werken vanaf 1965 tot aan nu tentoon. Het is super bijzonder dat er een groot overzicht van het Amerikaans realisme te zien is in Europa. Het Drents Museum is eerder ook in 2009 een serie gestart genaamd “Internationaal Realisme” met o.a. Realisme uit Leipzig (2009), De Sovjet Mythe (2012) en De Kim Utopie (2015). ‘The American Dream’ is een goede, westerse tegenhanger in deze serie.

Is het kunst, of is het niets? Kunst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.