Nieuwe app voor Android 4G-zuipers #Nointernet

Sommige studenten zijn gezegend met het Onbeperkt Internet waarmee Tele2 en T-Mobile ons proberen gek te maken. De meesten moeten het doen met 2GB, 1GB en soms zelfs 500MB. Steeds vaker komen we erachter dat het soms toch echt te weinig is. Wat doen we daar aan?

Voor de fanatieke Android (lees: Google) gebruikers is er nu een gloed nieuwe app die veel data voor jou bespaart: Datally, een speciale Google app, bespaart mobiele data voor jou.

En nu vraag je jezelf toch af: Hoe dan? Allereerst meet Datally voor jou al je datagebruik. Van dag tot dag, van uur tot uur. Je ziet zo precies wanneer je veel te veel data gebruikt. Je ziet welke app het meeste data gebruikt, zodat je kunt zien welke apps je beter niet op 4G kunt gebruiken. Ook zoekt Datally voor jou de dichtstbijzijnde wifi-hotspot, zodat je op plekken waar het niet nodig is ook niet onnodig data gebruikt.

De app maakt het mogelijk om je het gebruik van 4G op de achtergrond (deels) te blokkeren. Zo zorg je ervoor dat data-slurpers als Instagram en Facebook niet gedurende de dag je halve databundel leegtrekken. Dat scheelt, volgens Google, al gauw 20% van je maandelijkse bundel. En dat is toch wel wat.

En ja, ik weet het. Als je één, twee, vijf of tien GB hebt, dan kan het toch niet zo veel kwaad als je wat verliest gedurende de maand? In principe maakt dat niet zo veel uit. Maar stel nu dat je op vakantie gaat. Naar de VS of Australië, om maar even wat te noemen. Dan zit je met een kleinere databundel, van 200 of 500MB. Het zou toch zonde zijn als je data zou verliezen van deze kleine bundel, als dat niet nodig is? Deze app kan je daarbij helpen. En natuurlijk ook bij alle mensen die wel een kleine bundel hebben, is het een welkome toevoeging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.