Gezond doen, stappen tellen!

Het wordt, of, het is weer zomer. Het goede weer is een goede gelegenheid om weer eens gezond te doen. Uit onderzoek blijkt dat mensen in de zomer gezonder zijn dan in de winter, door veranderende activiteit in de genen. Om zo gezond te blijven, kan wandelen een goede oplossing zijn. Hiervoor is een stappenteller een welkome toevoeging. Ad Rem zet er een aantal op een rij.

1. StepsApp stappenteller (gratis, iOS en Android)

De StepsApp blinkt uit in haar overzicht. Bij het openen van de app is gelijk duidelijk wat er die dag is gelopen. Ook zijn week- en maandoverzichten beschikbaar. Bij het behalen van een doel krijg je een notificatie, helemaal mooi! Voor het weghalen van de oeroude advertenties betaal je 1 euro 39. Dat is dan wel weer jammer.

2. Walkr (gratis, iOS en Android)

De meest spannende stappenteller is Walkr. Ga mee op avontuur en help het klimaat! Met deze app verlaag je met elke stap een deel van de energie, benodigd om planeten te ontdekken. Zo maak je kennis met een nieuwe planeet of een leuke alien. Geheel gratis!

Afbeeldingsresultaat voor walkr

3. Fitbit (gratis, iOS en Android)

Van de maker van de armbanden. Deze app kun je goed combineren met de smart band, en je kunt met vrienden een stappentel’challenge’ doen. Wat is er vrolijker dan samen lopen? Natuurlijk is deze app perfect om te combineren met zo’n Fitbit fitband.

4. Pacer (gratis, iOS en Android)

Deze app is de meest minimalistische, less is more app van het rijtje. Hij meet alleen hoeveel stappen je doet en hoeveel calorieën je verbruikt. Als je meer dan dit niet nodig hebt, dan is Pacer de app voor jou!

Afbeeldingsresultaat voor pacer app

5. Stappenteller (gratis, Android)

Dit is een Android app only. Het aantal stappen wordt door deze app op een schitterende manier weergegeven: in een bol die zich vult met vloeistof. Ook kun je met deze app badges verdienen, waardoor je misschien nog extra wordt gemotiveerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.