5 December: deze tech dingetjes moeten op jouw verlanglijstje

5 december staat voor de deur! Sinterklaas is alweer bijna jarig. Gelukkig voor ons, gierige studenten, deelt hij de cadeaus uit. Ik geef je vandaag tips, voor als je jouw verlanglijst nog niet hebt ingevuld. En als hij je huisje dan tóch voorbij loopt: vraag het dan gewoon aan de kerstman.

#1 De Chromecast

Voor de techneuten onder ons misschien al een dagelijks gebruiksvoorwerp, maar voor sommige nog helemaal nieuw: de Chromecast. Dit hebbedingetje is voor de mensen die een leuke, ruime televisie hebben een extra toevoeging. Zo kun je zonder enig gedoe je favoriete Youtube filmpjes streamen naar je tv. Voor minder dan veertig euro heb je al zo’n dingetje.

#2 Externe harde schijf

Ik zeg het niet vaak, maar dit is echt een cliché. Zonder USB-stick of externe harde schijf kun je niet werken. Vandaar ook de volgende cadeautip: Een externe harde schijf. Voor rond de 50 euro heb je een ruime schijf waarop al jouw foto’s, films, bestanden en muziek kan worden opgeslagen. En je hebt nooit meer een probleem met je scriptie, want je slaat hem gewoon drie keer op.

#3 Voor de arme Sint: Sleutelhanger tracker

Een echt studentikoos cadeau. Ben jij ook altijd je sleutelbos kwijt? Dan is een keyfinder echt wat voor jou. Via bluetooth spoort dit slimme apparaatje met een app jouw sleutelbos op. Voor een tientje kan die al van jou zijn. Maar wel even goed zoeken!

#4 Voor de rijke Sint: Smartwatch

En als Sint dan toch wat geld over heeft: Ik heb jaren een smartwatch gehad, en ik kan het je zeker aanraden. Zeker in de collegezaal of stiltecoupé is het een welkome toevoeging om toch even snel de berichten te checken. Voor de mindere techneuten is ook een hybride smartwatch een oplossing. Je krijgt dan met led-signalen van verschillende kleuren een reminder. Smartwatches zijn er al vanaf drie tientjes, maar reken voor goede kwaliteit toch op 200 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.