Saar komt rond

‘Ik ben maar een arme student.’ Dit zinnetje hoor ik vaak. Daarom vanaf vandaag: Hoe kom je zo goedkoop, maar zo leuk mogelijk rond als student? Je leest het elke donderdag in Saar komt rond. Met vandaag: cadeautjes! 

‘En hoe is het met jou?’ vraagt mijn vriendin. ‘Nou ja, ik heb het best druk. Ik zit met een aanmaning van bol.com in mijn handen, voor dat ene boek dat niet te koop was op Marktplaats. Straks moet ik nog de H&M betalen en eventjes geld overmaken naar mijn klasgenootje met wie ik pas uit eten ben geweest. Intussen moet ik ook nog leren, werken en slapen. Oh, wacht even. Ik krijg nu een berichtje van Ilse dat ze aanstaande vrijdag haar verjaardag viert. Ze vindt het gezellig als ik kom. Super gezellig, inderdaad. Maar dan moet ik wel een cadeautje hebben. Niet dat ik het er niet voor over heb hoor, maar ook dat kost weer geld.’

12650223_947183365398575_361310050_n
Mijn zelf ingepakte cadeautje

Ik leg de telefoon neer en denk na. Het draait allemaal om geld. Natuurlijk wil ik een cadeautje kopen voor mijn vriendin. Het liefst een beetje origineel. Geld in een envelop kan natuurlijk en op z’n tijd is daar niks mis mee, maar liever niet. Hoe kom ik aan een zo leuk mogelijk, maar goedkoop cadeautje? Want cadeautjes geven is fijn, maar soms kosten ze net te veel.

Allereerst moet ik zorgen dat ik mooi inpakpapier heb. Dan oogt het tenminste al goed. Bij de Hema hebben ze dat wel. Inpakpapier kost niet veel en je doet er best lang mee. Laat ik meteen een bolletje touw meenemen. Altijd handig. Nu is het tijd om te bedenken waar de persoon van houdt. Komt ze bijvoorbeeld altijd met gelakte nageltjes en bijpassende sieraden op school? Laat ik het dan niet te moeilijk maken. Bij de Hema hebben ze ook wel nagellak. Als ik daar dan bijpassende oorbellen of ringen bij koop ben ik klaar. Totaal zit ik dan ongeveer op zes euro, en ik heb een origineel en leuk cadeau. En niet onbelangrijk: deze persoon heeft er zelf ook wat aan. Als student is dat wel zo handig. Ik pak het nog even in met mijn inpakpapier en mijn touw van de Hema. Dan is het helemaal klaar. Laat die verjaardag vrijdag maar komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.