MissBaksels: Vegetable Rice

Na een week in een mooi wintersportgebied te zijn geweest, heb ik ontzettend veel inspiratie voor veel lekkere, makkelijke én betaalbare recepten. Vegetable rice is één van deze recepten. Heel goed te doen als je niet zoveel zin hebt om uren in de keuken te staan én je kunt het ook nog eens je huisgenoten voorschotelen, want lekker dat het is!

Wat heb je nodig (voor 2/3 porties)?

 • 5/6 Champignons
 • 2 Wortels (of 1 grote)
 • 1 Paprika
 • 1 Courgette
 • 200/250 Gram rijst
 • 3 Theelepels kurkuma

 

Wat moet je doen?

 1. Snij de wortels in kleine stukjes en bak ze in een pan alvast een beetje aan.IMG_0005
 2. Snij nu de courgette en gooi ze bij de wortels. Wortels en courgettes hebben een langere baktijd nodig dan de champignons, dus die doe ik er wat later bij.IMG_0008 IMG_0011
 3. Doe nu wat water bij de groentes. Op de achterkant van je pak rijst staat hoeveel water je moet gebruiken voor de rijst die je gaat koken. Als het water kookt, kun je de rijst bij de groentes gooien.IMG_0014
 4. Roer de groentes en de rijst om de paar minuten even om en zorg dat er geen water achterblijft. Wanneer het water bijna allemaal is verdampt, kun je er een beetje kurkuma bij gooien. Dit maakt het extra lekker!
 5. Als al het water is verdampt, is je eten klaar! Zo makkelijk is het!

Eetsmakelijk!

IMG_0016

Het is natuurlijk heel lekker om er vlees of vis bij te eten! Denk bijvoorbeeld aan kip(penpootjes) of vissticks. Ook bij dit gerecht kun je weer erg variëren met de groentes die er in gaan. Je zou ook prei, bleekselderij of ui kunnen gebruiken.

IMG_0015

Dit gerecht kostte €1,87 voor 3 porties. Je houdt veel groentes over die je dan ook weer voor andere gerechten kunt gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.