MissBaksels: Sinaasappelcakejes

Vandaag weer iets met fruit! Niet dat we er niet een beetje suiker bij toevoegen, maar het overgrote deel is gezond. Ook zou je dit gemakkelijk bij een diner kunnen serveren, omdat het niet gebruikelijk is dat je een cakeje uit een sinaasappel eet. Natuurlijk is dit recept voor €1,28 ook weer budgetproof!

Wat heb je nodig?

  • 3 Sinaasappels
  • 150 Gram meel
  • 1 Ei
  • 1 Zakje vanillesuiker
  • 3 Theelepels suiker

Wat moet je doen?

  1. Snijd de sinaasappels door de helft en haal het vruchtvlees eruit. Het doel is om mooie uitgelepelde schillen te krijgen, waar je straks het cakebeslag in kunt stoppen.NK7_8630NK7_8632
  2. Voeg aan het vluchtvlees het meel, ei en de suiker toe. Meng dit nu met een mixer/garde. Als je niet van sinaasappelvruchtvlees houdt, kun je dit er ook uitlaten. Je moet dan nog wel het sinaasappelsap gebruiken!
  3. Lepel het beslag in de sinaasappelschillen, maar zorg dat je ze niet helemaal vol doet (dan ‘overstromen’ ze straks niet).NK7_8635
  4. Zet de sinaasappelschillen in een voorverwarmde oven van 220 graden en laat ze in 20 gaar worden. De cakejes moeten een goudbruine kleur krijgen en als je er met een satéprikker insteekt, is het de bedoeling dat er geen beslag meer aan de prikker zit, als je hem eruit haalt.NK7_8640

Je zou dit recept ook met citroenen of limoenen kunnen doen! Je krijgt dan een iets frissere smaak dan de sinaasappels. De kans is groot dat je nog veel beslag over houdt. Dit kun je in een cakevorm doen en meebakken met de sinaasappels. Vergeet dan niet om de cakevorm in te vetten!NK7_8638

 

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.