MissBaksels: Pittige wraps

Dat ik van Mexicaans voedsel houd, is inmiddels wel duidelijk. Het maïs en de bonen zijn een goede combinatie, dus dat wil ik graag met jullie delen. Een goed (én simpel) recept mag je immers niet voor jezelf houden, toch? Ik garandeer je dat je niet langer bezig bent dan tien minuten, want welke student wil dat nou niet. Oh, en aangezien ik bonen gebruik, wil ik jullie vertellen dat ze ontzettend eiwit- en vezelrijk zijn. Leuke bijkomstigheid!

Wat heb je nodig voor één tortilla?

  • 1 Tortilla wrap
  • 1 Halve avocado
  • 2/3 Eetlepels salsa (afhankelijk van hoe pittig je het wil)
  • 3 Schepjes maïs
  • 3 Schepjes (kidney)bonen. Je kunt ook zwarte bonen gebruiken.

 

Wat moet je doen?

  1. Verwarm de tortilla wrap in een pan (of in de magnetron) en prak de halve avocado.IMG_3908
  2. Als je tortilla wrap warm is kun je de geprakte avocado verdelen over de wrap. Hierboven op doe je de salsa. IMG_3909
  3. IMG_3910
  4. Verwarm het maïs en de bonen in een pan en verdeel ze ook over de tortilla. IMG_3917
  5. Als je het lekker vindt, kun je ook nog wat kaas toevoegen, maar daar koos ik vandaag niet voor. Ook zou je nog paprika of ui mee kunnen bakken met het maïs om meer groente toe te voegen.

IMG_3920

Eetsmakelijk!

 

Ik ben erg te spreken over wraps. Er zijn zoveel verschillende combinaties! Als je denkt dat je de lekkerste vormen hebt gevonden, komt er altijd meer bij! Ook bij dit recept kun je weer erg variëren. Ben je een vleesliefhebber, kun je kip of gehakt toevoegen, maar als je van extra pittig houdt, kun je de pepers niet vergeten!

IMG_3915

Dit recept kostte €0,78 per wrap. Als je meer trek hebt (zoals ik bijvoorbeeld), kun je er natuurlijk altijd meer maken. Je hoeft dan alleen het recept te verdubbelen :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.