MissBaksels: Overheerlijke groentechips

Een goed argument om even een break te nemen van het harde studeren, is om deze geweldige groentechips te maken. Het verbaasde me stiekem hoe lekker deze variant eigenlijk is, dus dat is zeker een voordeel. Natuurlijk kun je deze chips in allerlei soorten maken, maar ik koos vandaag voor courgette (lievelingsgroente!). Ook ik vind hem super lekker, dus ik denk zeker dat dit niet de laatste keer is dat ik ze zal maken. Het allerleukste is misschien nog wel dat het gezonder is dan ‘normale’ chips. Yaay! Snacken zonder schuldgevoel. Daar gaan we voor.

IMG_3958

Wat heb je nodig?

  • Een halve courgette (voor één bakje chips)
  • Olijf-/kokosolie
  • Zout
  • Peper
  • Knoflookpoeder

Wat moet je doen voor een overheerlijk bakje groentechips?

  1. Het eerste dat je moet doen is de oven voorverwarmen op 150 graden Celcius. Het recept is namelijk snel klaar, dus dan kun je ze ook gelijk in de oven doen.
  2. Was de courgette en schaaf met een kaasschaaf of dunschiller dunne plakjes van de courgette. IMG_3952
  3. Meng de olie met het zout, peper en de knoflookpoeder en ‘dip’ de plakjes courgette in het mengsel. Zorg wel dat er niet teveel olie op de plakjes zit, want anders worden ze minder krokant.
  4. Leg een bakpapiertje op een bakplaat en verdeel de courgette. Leg ze nu voor 15/20 minuten in de oven en daarna kun je ze opeten!IMG_3955

Eet smakelijk!

IMG_3957

Het leuke aan dit recept is ook weer dat je het van veel groente kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan wortel, aubergine, gele courgette of zelfs aardappel! Ook kun je spelen met de verschillende kruiding, want paprikapoeder is natuurlijk ook een optie. Gezond snacken is leuk :).

IMG_3959

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.