MissBaksels: Minestronesoep

Soep is echt mijn lievelingseten (oké, na pannenkoeken dan). Vandaar ook dat ik een soeprecept deel. Je denkt nu misschien: ‘kan ik niet beter een blik minestronesoep kopen als je toch twee blikken soep bij elkaar gooit?’ Het antwoord is nee. Doordat je twee blikken soep gebruikt, kun je er met meerdere mensen van eten (of je kunt het zelf een paar dagen gebruiken). De soep die je gebruikt, is simpele soep en dus goedkoper. Als je meerdere soepblikken van minestronesoep zou gebruiken, is dat in verhouding duurder. Bovendien kun je er nu extra veel verse pasta in doen! Zeker een aanrader.

NK7_8644

Wat heb je nodig?

 • 1 Blik tomatensoep
 • 1 Blik groentesoep
 • Ongeveer 200 gram pasta

Wat moet je doen?

 1. Als eerste doe je water in een pannetje en laat je dat koken (de pasta moet helemaal onder water staan als je de pasta er straks bij doet).
 2. Neem een grote pan en doe de twee blikken soep bij elkaar. Je hoeft het nog niet op te warmen, want de soep is sneller warm dan dat de pasta klaar is. Wel kun je het alvast doorroeren.
 3. Als het water kookt, kun je de pasta in het pannetje doen. Op de achterkant van het pak pasta staat hoe lang de pasta moet koken. Meestal is dit ongeveer 10 minuten.

  NK7_8645

 4. Nu kun je ook de soep opwarmen. Zet het vuur niet gelijk te hoog! De soep mag namelijk niet koken.
 5. Als de pasta zacht is, kun je het afgieten. Vervolgens doe je de pasta bij de soep en roer je het door.
 6. Vergeet niet om de soep te blijven roeren! Ook soep kan aanbranden namelijk.
 7. Als er super veel ‘stoom’ van de soep afkomt, is hij klaar. Ondanks de hoeveelheid pasta, kun je het gerecht wel gewoon met een lepel opeten (dat deed ik tenminste ☺).

NK7_8664 NK7_8665

 

Dit recept kostte €3,73 (waar je vaker van kunt eten)

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.