MissBaksels: Makkelijke wortelsoep

De wortels waren in de aanbieding, wat betekende dat ik een week lang op de oranje penen leefde en dat ik in zowat alles wortels stopte. Het ene was smakelijker dan het andere, maar de wortelsoep sprong er wel echt uit. Een recept dat ik vaker zou maken. Zeker omdat het ontzettend lekker én goedkoop was. Het proberen waard dus!

NK7_9920

Wat heb je nodig?

 • 4 Grote wortels
 • 1 Paprika (ik gebruikte groene, maar als je de soep iets zoeter wil, kun je een rode of gele gebruiken)
 • 1 Ui
 • 1/2 Prei
 • 2 Bouillonblokjes
 • 1 Liter water

Wat moet je doen om deze soep te bereiden?

 1. Snij een ui in kleine stukjes en fruit ze in een pan. NK7_9885
 2. Maak de wortels schoon en snij ze in kleine stukjes. Als je kleine stukjes doet, is het later makkelijker pureren.  Deze stukjes kun je nu bij de ui gooien.NK7_9886
 3. Snij de paprika en prei ook in stukjes en gooi die ook bij de wortel en de ui. Laat dit nu een beetje aanbakken in een pan. NK7_9887
 4. Als het een beetje heeft kunnen bakken in de pan, gooi je de bouillonblokjes en het water erbij. Roer het goed door elkaar en laat het nu voor ongeveer 15-20 minuten staan op laag vuur.
 5. Na ongeveer 20 minuten kun je de staafmixer erbij pakken (of de blender) en kun je de soep gaan pureren. Pureer net zo lang tot alle kleine stukjes uit de soep zijn.
 6. Laat de soep nu nog op laag vuur staan en daarna kun je hem opeten!NK7_9916

Eetsmakelijk!

NK7_9919

Na deze week kwam ik erachter dat je heel veel met het ingrediënt wortel kunt doen. Het ene recept is lekkerder dan het andere, maar als je van ‘goed vullende’ soep houdt, moet je deze variant echt proberen!

NK7_9918

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.