MissBaksels: Luxe ontbijt

Wie heeft nou géén zin in een heerlijk ontbijt (op zondag)? Ik bedoel, mij mag je er wel wakker voor maken hoor, zeker als het zo’n makkelijk recept is. Als je dus niemand hebt die dit heerlijks voor je kan maken, kun je het altijd nog zelf doen. Voordeel is dan ook dat je net zo makkelijk weer in bed ligt omdat het dus héél snel te maken is. Yaay!

NK7_9877

 

Wat heb je nodig?

  • 1 Banaan (bij voorkeur rijp, want die zijn zoeter en makkelijker te prakken)
  • 2 Eieren
  • Theelepel kaneel
  • Olie/boter voor in de pan

 

Wat moet je doen om dit te maken?

  1. Prak de banaan in een mengkom en zorg dat het een beetje ‘vloeibaar’ is.NK7_9858
  2. Breek twee eieren bij de banaan en meng het door elkaar.NK7_9861
  3. Voordat je kunt gaan bakken, hoef je alleen nog een beetje kaneel bij het mengsel toe te voegen. Als je niet van kaneel houdt, kun je het ook net zo makkelijk weglaten, maar ik vond het een goede toevoeging.NK7_9862
  4. Doe wat olie/boter in de pan en laat dat warm worden.
  5. Als de olie warm is, kun je met een (soep)lepel een beetje van het beslag in de pan doen. Zelf heb ik kleine pannenkoekjes gemaakt omdat je het zo makkelijk om kunt draaien, maar als jij liever grotere pannenkoeken hebt, kan dat natuurlijk ook.
  6. Zorg dat de pannenkoekjes aan allebei de kanten goudbruin zijn en leg ze nu op een bord. Zelf heb ik het afgetopt met een beetje siroop en poedersuiker, maar je kunt natuurlijk ook gaan voor blauwe bessen/aardbeien/frambozen. Ook met dit recept kun je eindeloos variëren.NK7_9866

Eet smakelijk!

NK7_9878

Inmiddels heb je misschien al gemerkt dat ik van ‘variatierecepten’ hou. Zo hoeft het nooit hetzelfde te zijn, maar kun je het altijd een leuke twist geven. Je zou bijvoorbeeld ook cacao- of eiwitpoeder aan de pannenkoekjes kunnen toevoegen (of natuurlijk allebei!). Zo krijg je bijvoorbeeld toch nog eiwitten binnen na het sporten, maar hoef je niet aan de vieze eiwitshakes (hoewel er natuurlijk ook vast lekkere bestaan). Probeer recepten uit die jou lekker lijken en wees niet bang voor gekke combinaties. Banaan met pindakaas is namelijk écht verrukkelijk.

NK7_9881

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.