Aangezien ik dit recept al vaker heb gemaakt, besloot ik het toch maar te delen, ondanks dat je een hele hoop noten nodig hebt. Nu heb ik het voordeel dat ik een notenboom achter mijn huis heb staan, dus voor mij is het ‘aan noten komen’ super makkelijk, maar als echte student weet ik ook dat noten vaak in de aanbieding zijn bij de Lidl. Zo kun je deze cake toch nog op een goedkopere manier maken. Hij is zeker het proberen waard. Dat beloof ik!
Wat heb je nodig?
Wat moet je doen?
- Kraak de (in mijn geval) wal- en hazelnoten en bewaar ze in een kom.
- Knip de cranberry’s doormidden en vermeng ze met de noten.
- Bereid de bakmix van de kruidencake zoals op de verpakking beschreven staat en verwarm de oven voor.
- Vermeng de noten-cranberrymix met de bakmix en verdeel het over een cakevorm.
- Zet de cake nu in de oven en wacht tot hij klaar is. Daarna kun je hem opeten!
Eetsmakelijk!
Voor mij is deze kruidcake écht een goede snack. Door de noten vult het erg goed én doordat je geen boter hoeft toe te voegen aan de kruidkoek, is het ook weer gezonder. Wie nog twijfelt of gezonder ook lekker kan zijn, heeft deze cake nog niet geprobeerd. Echt een aanrader!