MissBaksels: Gezondere Pasta Pesto

Weet je wat echt ongelooflijk lekker is? Pasta Pesto. Ja. Het is misschien niet het allergezondste eten, maar daarom besloot ik vandaag de ‘gezondere’ versie te maken. Ik besloot dat je geen kruidenkaas nodig heb om een ongelooflijke smakelijke pasta pesto te maken, dus laat ik dat achterwege. Scheelt geld én calorieën. Niet vervelend toch?

Wat heb je nodig voor een eenpersoons pasta?

  • Ongeveer 100 gram pasta
  • 3 Handjes verse spinazie (wist je dat je verse spinazie ook kunt gebruiken voor smoothies? Probeer het. Het is geweldig)
  • 3 Eetlepels Pesto
  • Beetje boter

Wat moet je doen?

  1. Kook water en gooi de pasta er pas bij als het water écht kookt. Achter op het pak pasta staat hoe lang je pasta moet koken.IMG_3165
  2. Als de pasta bijna klaar is, kun je de spinazie alvast in een wok/koekenpan doen. 3 Handjes klinkt misschien veel, maar spinazie krimpt er als je het verwarmt en je wil wel een beetje groen zien in je pasta.
  3. Giet de pasta af en meng er een beetje boter doorheen (minder slecht dan kruidenkaas!). Dit is echt het geheime ingrediënt voor een geweldige pasta.
  4. Doe de pasta bij de spinazie in de koekenpan en laat het warm worden. IMG_3167
  5. Als laatste kun je de pesto ook in de pan doen en alles door elkaar mengen. Zo makkelijk is het! (maar brand je vinger niet aan de pan. Dat ging mis bij mij)IMG_3169

Eetsmakelijk!

IMG_3178

Tip: Dit keer heb ik pasta gemaakt zonder vlees omdat dat nou eenmaal goedkoper is. Wil je wel graag vlees? Voeg dan kip toe. Dat is een goede combinatie!

Dit recept kostte €1,67.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.