Het allerlekkerste van uitgebreid ontbijten is dat je er echt de tijd voor kunt nemen. Zelf vind ik het dan ook heel leuk om te ontbijten (of nouja, eigenlijk eet ik het liefst ‘s ochtends, ‘s middags én ‘s avonds pannenkoeken) met deze heerlijke lekkernij. Wel is het belangrijk om te weten dat ze anders smaken dan de ‘normale’ Nederlandse pannenkoeken. Wel het proberen waard. Zeker met Kerst!
Wat heb je nodig (voor 2 personen)?
- 200 gram Bloem
- 250/300 ml Melk
- 2 Theelepels bakpoeder
- 2 Eieren
- 1 Pakje rood fruit
Wat moet je doen om deze Amerikaanse pannenkoeken te maken?
- Meng de bloem en de bakpoeder in een kom (is heel belangrijk, anders proef je het bakpoeder te erg).
- Gooi nu ook de melk en de eieren erbij en meng het met een garde (of mixer) en zorg dat er geen klontjes inzitten. Je zou ook het bloemmengsel beetje bij beetje kunnen toevoegen zodat er minder klontjes in komen.
- Zorg ervoor dat het beslag niet te dun is. Normaal gesproken is je beslag best dun, maar bij American Pancakes moet het beslag altijd wat dikker zijn. Is dit niet het geval, gooi er dan nog wat bloem bij.
- Smelt wat boter (of kokosolie/olijfolie als je het gezond wil houden) in een pan en schep het beslag in een koekenpan. Bak ze op dezelfde manier als je normaal pannenkoeken zou bakken.
- Bak zoveel pannenkoeken als je uit het beslag kunt halen en leg wat pannenkoeken op elkaar.
- Als laatste verwarm je wat rood fruit in een pannetje of magnetron. Garneer de pannenkoeken met het fruit en je kunt ze opeten!
Eetsmakelijk!
Wat ik al zei: dit is echt het proberen waard. Zelf heb ik geen boter door het beslag gedaan, maar wil je dit recept nóg lekkerder maken, smelt dan wat boter en meng dat ook door het beslag.
Ook met de toppings kun je variëren. Blauwe bessen zijn sowieso een goede keuze, maar denk bijvoorbeeld ook aan stroop, poedersuiker of kaneel. Wat je zelf lekker vindt!
Dit recept kostte €2,16 per portie.